Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunCHP'de üye listeleri 7 gün askıda

CHP’de üye listeleri 7 gün askıda

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi  İskenderun ilçe teşkilatında üye listeleri askıya çıkarıldı.

CHP İskenderun İlçe Teşkilatı yönetim kurulu tarafından mahallelere göre askıya çıkarılan üye listesini, partililer incelemeye başladı. 7 gün askıda kalacak olan üye listesine itirazlar da tamamlandıktan sonra yeni delegeleri belirlemek üzere üye partililerin önüne sandık konulacak.

 

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Masuroğlu delege seçimleri öncesi partili üye listesinin parti binasında askıya alındığını belirterek “Siyasi partiler yasasına göre iki yılda bir delege seçimleri, il ve ilçe kongreleri sonucunda büyük kurultaylar gerçekleştirilir. Alınan izinler ile bu süre 3 yıla kadar çıkıyor. Seçimden çıktık, bu süre bayağı uzadı. Seçimden sonra Genel Merkezimizdeki bu değişim rüzgarlarıyla beraber, MYK ve Parti meclisimizin aldığı kararla, bize gelen genelgeler doğrultusunda, biz üye listelerimizi askıya çıkardık” dedi.

 

Partililerin üye listesinin askıda kalma süresinin 7 gün olduğunu hatırlatan CHP İskenderun ilçe başkanı Yusuf Mansuroğlu “Bu zaman içerisinde partili olan vatandaşlarımızın listelerden isimlerinin veya mahalle kayıtlarının doğru olup olmadığını incelemelerini rica ediyorum. Bir haftalık itiraz süreci tamamlandıktan sonra 27 günlük süre içerisinde delege tespitleri yapılacak. Delege tespitleri Genel Merkezimizin belirlediği tarihte, kurallara uygun yapılacak. Biliyorsunuz mahallelerdeki delege sayıları, genel seçimlerde aldığımız oyların o sayıya bölünmesiyle ortaya çıkar. Her mahallenin delege sayıları belirli olmasına rağmen genel merkez tarafından bu sayı bize bildirilir. Biz de mahallelerde uyuşma listeleri ve sandık koymak suretiyle delegeleri tespit ederiz. Yönetim kurulumuzun kararıyla bu listeleri ilçe seçim kuruluna teslim ederiz. Kongre tarihini de il başkanlığına bildiririz, eğer onay görürse ilçe seçim kurulu nezaretinde ilçe kongrelerimizi yaparız. Bu süreç başladı” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER