Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiCHP'den TRT'ye Suç Duyurusu!

CHP’den TRT’ye Suç Duyurusu!

CHP, TRT’nin “Sana Söz Yine Baharlar Gelecek” adlı seçim kampanya filmini yayınlamadığını belirterek savcılığa suç duyurusunda bulundu. İhtarnamenin ardından reklam yayınının başladığını belirten CHP, “AKP ve MHP’nin grup toplantılarının tamamı yayınlanırken CHP’nin 10 dakikayla sınırlandırıldığını” belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için parti tarafından hazırlanan “Sana Söz Yine Baharlar Gelecek” isimli reklam filminin yayınlanması için kamu yayıncısı TRT’ye başvurdu. Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yer aldığı filmin TRT 1, TRT Haber ve TRT Spor kanallarında yayınlanması istemiyle TRT Genel Müdürlüğü’ne yapılan başvuruya yanıt verilmedi.

Duvar’ın haberine göre reklam filminin yayınlamaması üzerine CHP TRT Genel Müdürlüğü’ne yeniden başvuru yaptı. “Tarafsız olması gereken TRT’nin hukuksuz bulunan bu tavrını ironik bulduğumuzu belirtmek durumundayız. Kaldı ki bu tutum Kurumun maddi açıdan zarara uğramasına da neden olmaktadır” ifadeleri yer alan başvuru şu taleple devam etti

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurtarıcısı ve kurucusu konumunda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve Genel Başkanı’na yönelik hukuksuz bulunan bu tavrın sona erdirilmesini ve “Sana Söz Yine Baharlar Gelecek” isimli reklam filminin ivedilikle TRT 1, TRT Haber ve TRT Spor kanallarında yayınlanmasını talep ediyoruz.”

CHP’nin ihtarnamesinin ardından reklam kampanyası yayınlarının başladığını söyleyen Tuncay Özkan, AKP ve MHP’nin grup toplantılarının tamamı yayınlanırken CHP’nin 10 dakikayla sınırlandırıldığını belirtti. Özkan, “TRT Genel Müdürünün, TRT yönetim kurulunun ve TRT kurumunda görevli olan ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin sesini kısmaya çalışan bütün yetkililerin şikayet dilekçesinde adları var. Kendileri hakkında işlem yapılmasını bekliyoruz, istiyoruz” dedi.

Özkan şunları söyledi: “Türkiye Radyo, Televizyon Kurumu ne yazık ki tarafsız ve objektif davranma kurumu olmaktan uzaklaşmış Tayyip Radyo, Televizyon Kurumu haline dönüşmüştür. Seçimlere doğrudan müdahale etmektedir. TRT ne yazık ki sayın Genel Başkanımız, 13. Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun yardım kampanyasına dönük alt bant reklamlarımızı yayınlamadığı gibi Cumhuriyet Halk Partisi’nin spot reklamlarını yani kampanyasında kullandığı sloganları, vaatlerini içeren kampanya filmlerini de ne yazık ki 8 gün boyunca yayınlamamıştır. Ta ki kendilerine ihtarnamemizi gönderene kadar.

İHTARNAMEMİZ GİTTİKTEN SONRA TRT YAYINLARINA BAŞLAMIŞTIR

İhtarnamemiz gittikten sonra TRT yayınlarına başlamıştır. Ancak 8 günlük bir kaybımız söz konusudur. 8 gün boyunca TRT bizim filmlerimizi, reklam kampanyamızın omurgasını oluşturan vaatler filmlerimizi ne yazık ki yayınlamamıştır. Kampanyayla ilgili olarak kendilerine çektiğimiz ihtarname sonrasında yeniden yayınlarına başlamışlardır. Ancak TRT tarafsızlığını, TRT milletin televizyonu olma özelliğini yitirmiştir.”

CHP SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Kamu yayıncılığı yapması gerekirken TRT’nin görevini yerine getirmediğini belirten CHP, savcılığa suç duyurusunda bulundu ve sorumlular hakkında kamu davası açılmasını talep etti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarına da TRT ekranlarında yer verilmediği hatırlatılan suç duyurusunda, mitinglerin de yayınlanmadığı, CHP liderinin konuk olarak davet edilmediği ifade edildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER