Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaAdıyamanCHP'li Araca Küfürlü Saldırı!

CHP’li Araca Küfürlü Saldırı!

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün Adıyaman’da temaslarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Samsat ilçesindeki çalışmalarının ardından, akşamüstü Adıyaman Havaalanı’na doğru konvoyla yola çıktı. Kılıçdaroğlu’nun, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere ile birlikte en önde bulunduğu araç Kahta’dan geçerek havaalanına gitti.

Ancak CHP konvoyunun en sonunda bulunan bir araç Kahta’daki AKP seçim ofisinin önünden geçerken orada bekleyenlerin bir kısmı, bariyerleri aşarak karşı tarafta bulunan yola doğru koştu ve CHP aracına sinkaflar arasında tekme ve yumruk savurdu. Kısa süreli saldırı, aracın hareket ettiği sırada, caddede bekleyen sivil polislerin olay yerine gelmesi ile sona erdi. Saldıranlar, arkadaki aracın basın mensuplarına ait olduğunu öğrenince, polisin de yönlendirmesiyle aracın geçmesine izin verdiler.

NE OLMUŞTU?

Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ben Aleviyim” diyerek ilk kez oy verecek genç seçmene seslendiği videosunun ardından mezhepçi bir provokasyona maruz bırakıldı. Bayramın ilk gününde depremlerde ağır hasar alan Adıyaman’daki Belediye Mezarlığı’nı ziyaret eden Kılıçdaroğlu, inancı üzerinden hedef alındı.

Kılıçdaroğlu ile beraberindeki belediye başkanları ve partililerin ziyaretinde, depremde ölenler için dua edilirken kalabalığın içerisindeki bir kişi CHP liderini hedef alarak bağırmaya başladı. Kimliği belirsiz kişi, imama Kılıçdaroğlu’nu göstererek “Bu Fatiha okumayı bilmiyor ki, sen buna neden Fatiha okutturuyorsun?” diye bağırdı. Tepki çeken kişi, çevredekiler tarafından uzaklaştırıldı.

İKİNCİ PROVOKASYON TÜRBE ZİYARETİNDE YAŞANDI

Kılıçdaroğlu, Adıyaman’da ikinci bir provokasyona maruz kaldı. CHP Genel Başkanı’nın depremzedelerin yattığı mezarlıkta dua okuduğu sırada mezhepçi ifadelerle hedef alınması sonrasında, bu kez bir türbe ziyaretinde bir grup CHP’lilere saldırdı.

Heyetin türbeden çıkışı sırasında bir kişi Kılıçdaroğlu’nun yanına gelmeye çalışarak, “Seni istemiyoruz. Sen buraya gelme, sen buranın adamı değilsin oğlum” ifadeleriyle sözcü tacizde bulunurken, fiziksel saldırı girişimi de yaşandı. Alanda bulunan bazı kişiler, Kılıçdaroğlu’nun korumalarına saldırmaya çalıştı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER