Cuma, Nisan 19, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberCHPli Başkan Mansuroğlu'ndan Coronavirüs Açıklaması

CHPli Başkan Mansuroğlu’ndan Coronavirüs Açıklaması

CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüsüne yönelik açıklamada bulundu. Coronavirüs salgından İskenderun’un en az hasarla kurtulabilmesi için tüm yükümlülüklerini büyük bir sorumluluk içerisinde yerine getireceklerini belirten Mansuroğlu, ulusça kenetlenmek gerektiğini ve böyle bir felaket üzerinden prim yapmanın insanlığa sığmayacağını kaydetti.

CHPli Başkan Mansuroğlu’ndan Coronavirüs Açıklaması: “İnsan Hayatı Üzerinden Siyaset Yapılmaz”

Başkan Mansuroğlu, “Aralık 2019 ortasında Çin’den yayılan Covid-19 Koronovirüs mücadele programı dahilinde İskenderun ilçe örgütü , Kadın kolları , Gençlik kolları ve tüm örgütümüz ile beraber sorumluluğumuzun bilincinde olarak İskenderun ilçemizin bu felaketten en az hasarla kurtulabilmesi için tüm yükümlülüklerimizi büyük bir sorumluluk içerisinde yerine getireceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Değerli hemşehrilerim, şunu unutmayalım ki bu sıkıntılı zamanda ulusça kenetlenmek büyük bir sabır ve hoşgörü ile birbirimize sarılmak zorundayız. Çünkü böyle bir felaketin üstünden prim yapmak insanlığa sığmaz . Bu felaketle mücadelenin sağı, solu, partisi ve siyasi rantı olmaz . İnsan hayatı üzerinden siyaset yapılmaz. Bir bütün olarak sonuna kadar bu belanın def edilmesi için bütün sorumluluklarımızı yerine getireceğiz.

Başkan Mansuroğlu: “Güneşi Gören Sokağa Fırlıyor”

Dünyamız büyük bir tehdit altında insanlığın Belki de verdiği en büyük imtihanlardan birisi bu bu mücadeleyi verirken özellikle bir noktaya dikkat etmek istiyorum; toplumumuzda bu virüsten en fazla etkilenen kesim olan 65 yaş ve üstü bireylerimizi bütün dünyada olduğu gibi kapitalist sistemin onları yük gibi gören zihniyetine karşı mücadele etmeliyiz .onlar toplumumuzun en Saygın en değerli üyeleridir ve kendilerini öyle görmeleri için davranışlarımızla Onlara karşı hareketlerimizle bu insanlara verilen değeri en yüksek dereceye çıkarıp morallerini yüksek tutmak zorundayız.

Çünkü yaşamla ölüm arasında bilinmeyen bir gelecek bekliyor dünyayı tabii Türkiye’yi de .İnsanlık bu dehşet verici virüsü yenmek zorunda alınan ya da alınmak istenen bilinçli ve duyarlı önlemin desteklenmesi gerekmektedir. Evde kal dışarı çıkma çağrıları sürdürülüyor ama halkımızın bir bölümü uyarılara kulak vermeyerek sokaklarda sosyal alanlarda geçirmeye devam ediyor. Bir kısım insanlarımızın umursamazlığı devam ederse yalnız 65 yaş üzerindekilere değil tüm millete sokağa çıkma yasağı gelebilir. Virüsün yayılma hızına bağlı insanları bilinçli ve eğitimli olan ülkelerde insanlar gönüllü olarak kendilerini evlerine kapatıyor ,eğitim düzeyi düşük ülkelerde ise güzel havalar insanları cezbediyor güneşi gören sokağa fırlıyor.

Mansuroğlu: “İktidar İşçi ve Emekçiler için Hiçbir Önlem Almadı”

Çok yanlış bir uygulama. Bütün bu önlemlerin yanında iktidarın bu konuda yayınlamış oldu genelgenin toplumumuzun özellikle çalışan kesimini rahatlatacak işçi,emekçi insanların hayatını kolaylaştıracak ve onları bu beladan uzak tutmak için hiçbir önlem alınmadığı görünüyor.Binlerce insan demir-çelik fabrikaları ve bunun gibi işgücü yüksek sayısal anlamda da yoğun olarak çalışılan yerlerde bir arada çalıştırılıyor, iş yeri servislerinde de her türlü denetimden uzak işlerine gidip geliyorlar. Bu konuda gerekli önlemlerin alınması ve dentimlerin yapılması konusunda yetkilileri uyarıoruz. Başta şehrimiz belediyesi olmak üzere tüm belediyelerin kent temizliği ve hijyen konusunda yapması gereken özellikle çöplerin toplanması, cadde ve sokakların temizlenmesi,iş yerlerinde hijyenin denetlenmesi, toplu taşımadaki tedbirlerin denetlenmesi konusunda Büyükşehir belediyemiz ile beraber ortak çalısarak bunları ivedilikle yerine getirilmelidir. Şu unutulmasın ki söz konusu olan en kutsal hak olan yaşama hakkıdır insan hayatıdır.


Ben sorumlu bir vatandaş olarak bütün bu uyarıları yaptıktan sonra özellikle genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu konuda yayınlamış olduğu koronavirüs tedbirleri ve önlemleri konusundaki 13 maddelik bildirgenin ciddiye alınması gerektiğini özellikle rica ediyorum.Bunların içinde özellikle emekli maaşlarının arttırılması ,çalışan kesimin virüsten etkilenmeyecek şekilde izinli sayılıp maddi anlamda mağdur edilmemesi sadece iş adamlarına değil çok önem verdiğimiz emekçilere, yurttaşlara toplumun her kesimine dokunulması gerektiğini üzerine basa basa ısrarla talep ediyoruz. Bu nazik dönemde kutlama fırsatı bulamadığımız 18-24 Mart yaşlılar haftasını, Doğanın uyanış günü olan Nevruz Bayramı’nı , Miraç gecemizi , 21 -26 Mart Orman Haftasını , 21 Mart Down Sendromlular gününüve 22 Mart Dünya Su gününü kutluyoruz .Özellikle HES projeleri ,orman arazilerinin imara açılması ,madenler için ormanların katledilmesi o,rman yangınları için alınan tedbirlerin yetersizliği , bilinçsiz su tüketimi ile su kaynaklarının azalması bu konudaki tasarrufun önemini tekrardan gündeme getirmiştir.

Mansuroğlu: “EBA TV’deki İmam Animasyonunu Protesto Ediyoruz”

Son olarak da uzaktan eğitim sistemi konusunda verilen ara derslerde gösterilen çizgi filmlerde büyük bir devlet şahsiyetimizin idamını devlet televizyonlarımızın açıkça vermesini ve bunu ortaokul seviyesindeki öğrencilerimize gösterilmesini protesto ediyor ve gereğinin yapılmasını acilen istiyoruz. Hepinize saygılarımı sunarken evde kalın sağlıkla kalın diyorum.” ifadelerinde bulundu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER