Cumartesi, Nisan 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaEkonomiCHP'li Böke: "Merkez Bankası, Siyasi Baskıdan Kurtarılmalı"

CHP’li Böke: “Merkez Bankası, Siyasi Baskıdan Kurtarılmalı”

Türkiye’nin, 20 yıl sonra aylık enflasyonda %11.10, yıllık enflasyonda % 48.69’a ulaşması karşısında ekonomistlerin çeşitli görüşleri tartışılırken, CHP’nin ekonomi uzmanlarından Selin Sayek Böke, Merkez Bankası’nın (MB) ilk etapta siyasi gölge baskısından kurtarılması, üreticinin desteklenmesi, halkın zam ve enflasyondan kurtarılması gerektiğini söyledi. Hataylı CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke’nin ekonomi üzerine görüşleri şöyle:

-Saray’ın ekonomik tercihleriyle, bilerek ve isteyerek kurduğu düzende, yüksek enflasyon, rekor üstüne rekor kırıyor. Ocak ayında tüketici enflasyonu yıllık % 48.69 oldu. Türkiye, enflasyonda Avrupa’da birinci, G-20’de ikinci, dünyada dokuzuncu sırada yer alıyor.

-Cumhuriyet tarihinin en büyük yoksullaşma dalgalarından birini yaşıyoruz. Temel gıdaya erişim bile imkansızlaşıyor. Yıllık gıda enflasyonu % 55.61 ile zirvede. Ocak ayında, açlık sınırı, asgari ücretle eşitlendi.

-Çözümün ilk adımı, iktidar değişimi! O nedenle, derhal seçim! Seçimden sonra; Merkez Bankası’nı siyasi gölgeden kurtaracak, üreticiyi destekleyecek, enflasyon ve zam yükünü halkın sırtından alacağız. Biz, hazırız!”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER