Çarşamba, Mayıs 15, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiCHP'li Günaydın'dan Seçim Eleştirisi

CHP’li Günaydın’dan Seçim Eleştirisi

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin özellikle 14 Mayıs’ta düzenlenen ilk turunda sandık güvenliği için CHP’den dikkat çekici bir özeleştiri geldi. CHP Parti Meclisi Üyesi Gökhan Günaydın, “Biz özellikle ilk seçimde sandıklara sahip çıkamadık. ‘Çıktık’ diyen arkadaşları gerçeği tam olarak söylemiyorlar. 28 Mayıs’ta çok daha iyiydi durum ama 14 Mayıs’ta eksik kalındı” dedi.

‘SORUMLUSU, VERİLERİ ORTAYA KOYMALI’

Günaydın’ın, 14 Mayıs’taki ilk tur için “Egemen olamadığımız ve seçim sonucunu değiştirebilecek sandık sayısının varlığından hepimiz haberdarız” sözleri dikkat çekti. Günaydın, bu sandıkların sayısı sorulduğunda ise net bir sayı vermedi. “Bakın bu rakamları telaffuz etmek istemiyorum çünkü verisi bende yok” diyen Günaydın, “Birileri söylüyor ben de ikinci el olarak duyuyorum. Dolayısıyla gerçek bir veri gibi benim tarafımdan ortaya konması doğru bir şey değil ama kimse bunun sorumlusu, bu veriyi ortaya koymalıdır” ifadelerini kullandı.

‘SANDIKLARIN TAMAMINA EGEMEN OLMADIK’

Halk TV’de konuşan Günaydın, “Bir partinin, dünyanın en eski beşinci partisi olma iddiasını taşıyan bir partinin Türkiye’nin de gerçeklerini bile bile hala sandıklara tam olarak sahip çıkamama meselesi benim açımdan kabul edilebilir değildir” dedi. “Bu eksikliği kabul etmek zorundayız” diyen Günaydın, “Bu eksiklik varsa ben de sorumluyum, çünkü Parti Meclisi üyesiyim. ‘192 bin sandığın tamamına egemen olduk’ dersek, doğru söylemiyoruz” çıkışı yaptı.

‘BİLİŞİM SİSTEMİNDE EKSİKLİK OLMADI’

CHP’li Günaydın, ilk turda seçim verilerinin girişine dair eleştirilerin ardından CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’in görevden ayrılmasını da değerlendirdi. Günaydın, “14 Mayıs’ta Cumhuriyet Halk Partisinin bilişim sisteminde bir eksiklik olmamıştır. Bilişim sistemi çalışmıştır, buna karşılık sandıklara hakimiyet ve ıslak imzalı tutanakların toplanması konusunda eksiklik olmuştur” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER