Salı, Mayıs 14, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberCHP'li İsmet Tokdemir, konuyu meclise taşıdı. Elektriği kesilince isyan eden çifci olayını...

CHP’li İsmet Tokdemir, konuyu meclise taşıdı. Elektriği kesilince isyan eden çifci olayını meclise taşıdı

Hatay/Kırıkhan ilçesinin Kazkeli köyünde elektrik borcunu ödeyemediği için Jandarma nezaretinde elektrik dağıtım şirketi tarafından elektriği kesilmek istenen çiftçinin isyanı yürek burktu. CHP’ Milletvekiliİsmet Tokdemir, konuyu meclise taşıdı.
Hatay’ın Kırıkhan ilçesine bağlı Kazkeli köyünde çiftçilerin ekinlerini sulamakta kullandıkları elektrikleri kesildi; elektrik direkleri sökülmek istendi, köylüler ile jandarma karşı karşıya geldi. Bir çiftçi, “Bu hükümete, bu devlete, bu sisteme yazıklar olsun. Neredesin Hüseyin Yayman, neredesin Tayyip Erdoğan, neredesin Tarım Bakanı? Çiftçinin hali bu mu? Bu mu insanlığınız? Türkiye Cumhuriyeti’ni ne hale düşürdünüz. Asker ile halkı karşı karşıya getiren bir hükümet daha gelmemiştir. Gelmeyecek de” diye isyan etti.
Kırıkhan’ın Kazkeli köyünde enerji şirketi, köylülerin sulamada kullandığı elektriği kesti. Geçimini tarımdan sağlayan çiftçiler, duruma itiraz ederken, şirket elektrik direklerini sökmek istedi.
Hatay Yeni Haber Gazetesi’nin haberine göre; köyde çok sayıda jandarma, asker ve Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) beklerken zaman zaman gerginlik yaşandı.
Ekinini iş makinelerine ezdirmek istemeyen bir çiftçi, “Yazıklar olsun ya. Bu hükümete, bu devlete, bu sisteme yazıklar olsun. Neredesin Hüseyin Yayman (AKP Hatay Milletvekili) neredesin Tayyip Erdoğan, neredesin Tarım Bakanı. Çiftçinin hali bu mu? Bu mu insanlığınız? Türkiye Cumhuriyeti’ni ne hale düşürdünüz. Asker ile halkı karşı karşıya getiren bir hükümet daha gelmemiştir. Gelmeyecek de” diye isyan etti.
CHP’li İsmet Tokdemir, aynı saatlerde konuyu meclise taşıdı. Sosyal medya hesabından da paylaşım yapan Tokdemir, “İktidar çiftçiye; ekin, dağı taşı ekin diyor. Gün aşırı zamlarla, bu girdi fiyatları ve zamlarla çiftçi nasıl eksin? Borcunu ödeyemeyen çiftçinin elektrikleri kesilip, enerji nakil hatları kaldırılıyor. Üretimi arttırmaya çalışan çiftçiye bunu mu reva görüyorsunuz?” dedi.

CHP, KONUYA İLİŞKİN ORTAK BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Çiftçinin geldiği zor durumu meclise taşıyan CHP, düzenlediği ortak basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Dün Kırıkhan ilçemizin Kazkeli köyünde elektrik faturasını ödeyemediği için elektrik dağıtım şirketi tarafından Kolluk Kuvvetleri nezaretinde elektriği kesilmeye çalışılan çiftçimizin feryadına hep birlikte tanık olduk.
Aslında çiftçimizin feryadı aynı durumdaki tüm çiftçi ve üreticilerimizin ortak sesi oldu.
Artık çiftçilerimiz için bıçak kemiğe dayandı.
Dün bunlar yaşanırken Meclis Genel Kurulu’nda bunu dile getirdim.
Bugün de yine Hatay Milletvekillerimiz Suzan ŞAHİN, Mehmet GÜZELMANSUR, Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanımız Okan GAYTANCIOĞLU ve İstanbul Milletvekilimiz Gökan ZEYBEK ile birlikte TBMM’de ortak basın toplantısıyla çiftçilerimizin sesi olmaya çalıştık.
Her platformda tekrar tekrar söylemeye, anlatmaya devam edeceğiz.
Her yeri ekin, dağı taşı ekin, diyen iktidarın çiftçilerimizi maruz bıraktığı durum ortadadır.
İktidar uzun yıllardır kangren haline gelmiş bu soruna bir çözüm bulamadı.
Yapılacak ilk seçimde Millet İttifakı olarak reçetesi hazır biçimde tüm bu sorunların çözüleceği hususunda hiç kimsenin şüphesi olmasın.”
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER