Perşembe, Mayıs 2, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberCHP´li kadınlar Kadına şiddetin önlenmesi için Yasal Düzenleme düzenleme istedi

CHP´li kadınlar Kadına şiddetin önlenmesi için Yasal Düzenleme düzenleme istedi

 

İskenderun CHP Kadın Kolları Başkanı Nurhayat Kılınç, “Cumhuriyet Halk Partisi kadın örgütleri olarak, iktidara sesleniyoruz. Aile ve Çalışma Bakanlığına sesleniyoruz. Kadın cinayetlerinin son bulması için gerekli kanunları çıkarın” dedi.

CHP´li kadınlar Kadına şiddetin önlenmesi için Yasal Düzenleme düzenleme istedi

Partisinin ilçe binasında düzenlenen toplantıda konuşan İskenderun CHP Kadın Kolları Başkanı Nurhayat Kılınç, bayram gününü dahi kana bulayan erkek şiddetinin Zeynep Şenpınar öğretmeni hayattan aldığını belirtti. Kadın katliamlarının durdurulması için acilen faillerin hak ettiği cezayı alması gerektiğini belirten İskenderun CHP Kadın Kolları Başkanı Kılınç, “Kadın cinayetlerini caydırıcı politikaların hayata geçirilmesini talep ediyoruz. sesimizi yükseltiyoruz. Kadın cinayetlerini durdurun. Bugün, bazı iktidar vekilleri 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair kanuna imza attı, yürekleri hiç sızlamadan elleri titremeden. Cumhuriyet Halk Partisi kadın örgütleri olarak, iktidara sesleniyoruz. Aile ve Çalışma Bakanlığına sesleniyoruz. kadın cinayetlerinin son bulması için gerekli kanunları çıkarın. Biz, kadınların yaşam bizimlerinin değerlendirilmesi hakkını kimseye, özellikle de erkek egemenliğine vermemeye kararlıyız. Bu alanda mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.
Mansuroğlu :Yasal Düzenleme istedi

Toplantıda konuşan İskenderun CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu da kadına yönelik erkek şiddetini kınadı. Mansuroğlu, günümüzde insanların yaşam kaygısına kapılırken, kadına yönelik çok vahim olayları gördükçe üzüldüklerini ifade etti. İktidarın bu konudaki bakış açışı ve hayat anlayışının belli olduğunu savunan Mansuroğlu, fiziki üstünlüğünü şiddete dönüştüren erkekleri kınadı, bu tür şiddetin yaşanmaması için iktidarın gerekli yasal düzenlemeyi yapmasını istedi ve parti olarak destek vereceklerini söyledi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER