Perşembe, Mayıs 2, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunCHP'li Kadınlar 'Kadınlar Günü'nü Kutladı

CHP’li Kadınlar ‘Kadınlar Günü’nü Kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenledikleri kahvaltılı toplantı programında buluştu

Kahvaltıya partili kadınların yanı sıra, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, Kadın Kolları Hatay İl Başkanı Filiz Haksöz katılım gösterdi. Etkinlikte kısa bir konuşma yapan CHP İskenderun İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurhayat Kılınç, 8 Mart’ın tarihçesinden söz ederek, mücadeleyi sürdürmenin önemine vurgu yaptı.

Kılınç; “Cumhuriyetimizin temel taşları olan laik, çağdaş, aydınlık kadınlar bu ülkeyi aydınlığa çıkaracak olan sizlersiniz. Hayatın her alanında doğrudan katılarak hem kadın mücadelesini hem de ülkemizdeki demokrasi, hukuk ve adalet mücadelesini hep birlikte sürdürmeliyiz. Bu nedenle sadece 8 Mart gününü anmak yeterli değildir. Her günümüzü 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününe dönüştürmeliyiz.

Ülkemin her karış toprağında emeği ile alın teriyle her köşesinde canıyla, yüreğiyle var olan laik demokratik cumhuriyetimizin temeli güvencesi olan siz değerli tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum” şeklinde konuştu. Tüm kadınlar gününü kutlayan CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu da; “Önlerinde saygıyla eğildiğim Cumhuriyet Kadınlarının arasında olmaktan onur duyuyorum. Bu memleketi, bu esaretten, bu yobazlardan sizin yanyana durmanız, bize güç vermeniz kurtaracak” dedi.

Bu günün Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak kabul edilmesine vesile olan ve geçmişte yaşamını yitiren kadınları yad ederek konuşmasına başlayan Kadın Kolları Hatay İl Başkanı Filiz Haksöz de; “Kadın haklarının ve sorunlarının bir güne sığdırılması mümkün olmasa da, bu hafta kadın hakları ve sorunlarının konuşuluyor olmasını önemsiyorum. Bu günlerde bizler biraz daha görünür hale geliyoruz. Bu nedenle 8 Mart’ın bir gün değil bir haftaya yayılması gerektiğini düşünenlerdenim. Katlanarak büyüyen birlikteliğimizin seçim sandıklarına yansımasını ve Türkiye’yi bu karanlık günlerden kurtaracağımız umut ediyorum” diye konuştu.

Etkinlikte son olarak konuşan Hatay Milletvekili Suzan Şahin de; “Bu mücadele bugün başlamadı, yüzyıllardır devam ediyor. Yüzyıllardır devam ede ede biz kadınlar bugün bir arada oturuyoruz. Çeşitli meslek gruplarında pek çok konumda, hayatta insan olarak yer alıyoruz. Bizim Türk Kadınlarının bu halde yaşamasının bir mimarı var; Yüce Mustafa Kemal Atatürk. Biz dünya kadınlarından önce öyle bir lidere sahiptik ki, kadın erkekten birinin geride kalması halinde ülkenin ilerleyemeyeceğine parmak basan ve kendi iradesinde ülkesini ilerletmek için kadın ve erkeği eşit birey olarak yaşatma kaygısı taşıyan, bunun için de Cumhuriyetin o zor zamanlarında birçok devrimden önce, kadın devrimlerini koymuştur.

Bizim Türk Kadınlarımız dünyaya örnek olmuş kadınlardır. Bugün Türkiye’de bu kazanımlarımızı geriye götüren bir politika izlenmekte… Kadına şiddet, boşanmalar çok arttı ülkemizde. Erken evlilikler sorunumuz var, giderek de artıyor. Tüm bunlara karşı, kol-kola, bir arada mücadelemizi devam ettireceğiz. Sinmiyoruz, korkmuyoruz, meydanlardayız, konuşuyoruz. Konuştuklarımızı hayata geçirmeyi de çok iyi biliriz. İktidarımız yakın. Millet ittifakı ilk seçimde bu ülkeyi yöneten, bu politikaları kuran, kadını eşit, özgür birey olarak gören, önce insan iradesiyle politikalar üreten bir ittifakla yönetileceksiniz” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER