Çarşamba, Mayıs 15, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberCHPli Mansuroğlu: "Siyasi İktidarın Acemice Uygulamaları Yüzünden Sıkıntı Çekiyoruz"

CHPli Mansuroğlu: “Siyasi İktidarın Acemice Uygulamaları Yüzünden Sıkıntı Çekiyoruz”

CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüsüne yönelik flaş açıklamalarda bulundu. CHP İskenderun ilçe Örgütü adına açıklamada bulunan Başkan Mansuroğlu,  siyasi iktidarın acemice uygulamaları yüzünden sıkıntı çekildiğini belirtti.

CHPli Başkan Mansuroğlu’ndan Açıklama

“Siyasi İktidarın Acemice ve Yanlı Uygulamaları Yüzünden Sıkıntı Çekiyoruz”

 

Başkan Mansuroğlu’nun açıklamaları şu şekilde oldu;

“Değerli dostlarım;
Öncelikle asrın en büyük felaketi olarak görülen Corona virüsünün biran önce çaresinin bulunması ve ülkemizin bu virüsten en az can kaybıyla kurtulmasını ümit ediyorum.Özellikle bu nazik dönemde başımızda bulunan siyasi iktidarın çok acemice ve tamamen yanlı uygulamaları yüzünden çok sıkıntı çekiyoruz.Millet İttifakı’na ait belediyelerin en ücra köşedeki vatandaşlara dokunma gayreti içinde yaptığı ; aşevi kurma, ekmek dağıtma,yardım paketleri yapma ,bağış kampanyaları başlatma gibi hizmetlerin önlenmesi ve Adana Büyükşehir Belediyesi ‘nin yapmış olduğu Sahra Hastanesi’nin tamamen partizan bir tutum içerisinde kapatılması akıllara ziyandır.Bu süreçte vatandaşa hizmet dışında daha önceki belediye başkanlarının aksine başka hiçbir düşüncesi olmayan İstanbul Büyükşehir ve Ankara Büyükşehir Belediye başkanlarımızın hakkında soruşturma başlatmak ihanet değil de nedir ?

Çocukların İstismarcıları ile Evlenmeleri ile İlgili Yasa Meclis’te Kabul Edilmemiştir

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü yüzünden kaybettiğimiz başta Büyük Türkiye Partisi lideri Profesör Dr. Haydar BAŞ olmak üzere İstanbul Ataşehir Belediye Meclis Üyemiz Uğurcan DEMİR ve yitirdiğimiz tüm canlar için dua ediyoruz, mekanları cennet olsun.
Değerli dostlar , 1914-1938 arasını gözden geçirdiğimde sağlık yönünden başta İspanyol gribi olmak üzere Verem ve bunun gibi birçok salgının dünyayı etkisi altına aldığı ve ekonomi yönünden başta ABD olmak üzere global bir ekonomik krizin olduğunu ,siyasal olarak baktığımızda ise Kurtuluş Savaşımız ve 1. Dünya Savaşı olmak üzere dünya devletlerinin birbiriyle savaştığı 24 yıllık zorlu sıkıntılı bir dönemden Türk halkına güçlü, örgütlü ,el ele genç bir Cumhuriyet olarak çıkmasını sağlayan ulu önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını saygı minnet ve rahmetle anıyorum. Ülkemizde hak hukuk ve adaletten yana olumlu hiçbir şey yapmaya yanaşmayan bugünün siyasi iktidarı son günlerde gündemde olan ve 4 yıldır sürekli ısıtılarak gündeme getirilen, gerçekliği hiçbir şekilde teyit edilemeyen ve resmi olup olmadığı anlaşılamayan bir belgenin tekrardan dolaşıma sokulması vicdanlarımızı bir kez daha yaralamış, gündemimizi bir kez daha meşgul etmiştir. Söz konusu belgenin içeriği incelendiğinde, çocukların istismarcıları ile evlenmeleri halinde istismar suçunu işleyen faile cezasızlık getirmeye yönelik bir yasa teklifi olduğu anlaşılmışsa da bu belgenin doğruluğu ve gerçekliği henüz teyit edilememiştir. Söz konusu belgede yer alan, vicdanlara ve akıllara sığmayan yasa teklifinin geçtiğimiz günlerde TBMM’de kabul edilen infaz düzenlemesi ile birlikte yasalaştığı iddia edilmişse de, partimiz Avukatlarının yapmış olduğu inceleme neticesinde böylesine ürkütücü bir yasa düzenlemesinin TBMM’de onaylanmadığını ve teklif edilmediğini tespit etmiş bulunuyoruz. Ancak buna rağmen, çocukların istismarcıları ile evlenmeleri halinde cezasızlık getirilmesinin öngörüldüğü söz konusu dayanaksız ve kabul edilemez belgenin sosyal medyada dolaşması bile halkımızı büyük bir infiale sürüklemiş ve konunun toplum nezdinde hassasiyetle takip edildiğini gözler önüne sermiştir.

CHP İskenderun Olarak İstismar Mağduru Çocukların Yanında Olmaya Devam Edeceğiz

Hiçbir evrensel hukuk ilkesi ile bağdaşmayan böyle bir konunun sadece konuşulması dahi endişe verici olduğu gibi, uluslararası hukuk ve anlaşmalar ile teminat altına alınan” ÇOCUĞUN ÜSTÜN YARARI İLKESİ” ne aykırılık teşkil eden hususların teklif dahi edilememesi gerekmektedir.

Cumhuriyet Halk Partisi, kurulduğu günden bu yana adaletin tecellisi için mücadele eden cesur hak savunucularına ev sahipliği yapmış ve yapmaya da devam etmektedir. Türkiye’nin her ilinde ve ilçesinde olduğu gibi bizler de Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Örgütü olarak her zaman istismar mağduru çocuklarımızın ve şiddet mağduru kadınların yanında yer alacağımızın teminatını veriyor, bu tarz kabul edilemez ve hassas konuların her zaman takipçisi olacağımızı kamuoyuna deklare ediyoruz.

Ücretsiz İzinlerin 1177 Gibi Komik Bir Ücretle Belirlenmesini Kabul Etmiyoruz

Özellikle bu dönemde iktidar tarafından açıklanan yardım paketlerinin çalışan kesime ,garip gurebaya ve esnaf vatandaşlarımıza hiçbir şey getirmediğini üzülerek takip ediyoruz. Ücretsiz izinlerin 1177 TL gibi komik bir ücretle belirlenmesini kabul etmiyoruz.Dünyanın diğer ülkelerine baktığımızda bu felaket için ayrılan bütçeleri gördüğümüzde Türkiye Cumhuriyet Devleti’nin ayırdığı bütçenin yetersizliği görülmektedir.

Dünya Tarihinde Halkından Yardım Toplayarak 41 Ülkeye Gönderen Siyasi İktidar Görülmemiştir

Dünya tarihinde halkından yardım toplayarak 41 ülkeye yardım gönderen bunu yaparken de kendi vatandaşına maske ve gıda yardımında sınıfta kalan bir siyasi iktidar görülmemiştir. Bizler bir buçuk ay süreyle vatandaşların büyük çoğunluğunun uyduğu karantina önlemlerinin beceriksizce bir uygulamayla 2 saat kala sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi ile bütün emeklerin yerle bir olduğunu maalesef gözlemledik. Bu sıkıntılı süreçte Köy Enstitüleri’nin kuruluşunun yıldönümünü ,Polis Haftası’nı kutluyor ve Hıristiyan aleminin Paskalya Bayramı’nı tüm insanlığa tüm dünyada barış ve sevgi rüzgarları estirmesini temenni ediyoruz. Sağlık çalışanlarımıza da göstermiş oldukları olağanüstü cesaret ve gayretten ötürü halkım adına şükranlarımı sunuyorum.

Değerli dostlarım her zaman söylediğimiz gibi halkın gerçek iktidarında halkımızın her kesimine dokunan sanayicisiyle , işçisiyle ve esnafıyla barışık sorunları temelden çözme babında gerekli her türlü hamlenin ivedilikle yapılacağı Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında buluşmak üzere, hepinize saygı ve sevgilerimi sunarım.”

Etiketler:  iskenderuniskenderun haber, CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu,

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER