Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberCHP’li Parlar: “Asgari Değil, İnsanca Ücret”

CHP’li Parlar: “Asgari Değil, İnsanca Ücret”

CHP Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. TÜİK’in asgari ücret önerisine ilişkin konuşan Başkan Parlar, çalışana verilen ücretin asgari değil, insancıl olması gerektiğini söyledi.

Üçüncüsü yapılan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında, TÜİK de 2021 yılı asgari ücret önerisini açıkladı. TÜİK, hafif işlerde çalışanlar için en düşük asgari ücret olarak 2 bin 339 lira 10 kuruş, ağır işlerde çalışanlar içinse 2 bin 792 lira 10 kuruş önerisinde bulundu. Bu öneriye tepki gecikmedi.

“ÇALIŞANA REVA GÖRÜLEN ÜCRET”

Asgari ücret tartışmalarıyla ilgili konuşan CHP Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, “Çalışana reva görülen fiyatlar komik ve gerçeği yansıtmıyor. Ne taban ne tavan fiyatlar mutfaktaki yangını söndürmeye yetmez. Açıkladığı gerçek dışı enflasyon verileriyle zaten güven kaybetmiş olan TÜİK, bu hesabı neye göre yaptı merak konusu?” şeklinde konuştu.

“MAĞDUR OLMAYAN KALDI MI?”

Kovid-19 sürecinde beli bükülen esnafın da dertlerine ortak oldu CHP Hatay İl Başkanı Parlar. “Mağdur olmayan kaldı mı?” diye soran ve esnafa sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen CHP’li başkan, “Kimse açlığa ve çaresizliğe terk edilemez. Sosyal devlet olmanın gereği budur. Esnafla birlikte çalışan 2 milyon işçiye de amasız fakatsız destek sunulmalı” ifadelerini kullandı.

“HATAY’IN AYDINLIĞI KARARTILMASIN”

CHP’li Parlar, yerel gündeme de değindi. Meclis kürsüsüne taşınan Hatay’ın elektrik sorununa parmak basan Başkan Parlar, son zamanlarda yaşanan elektrik kesintilerinin vatandaşı mağdur ettiğine dikkat çekerek, “Vatandaş en temel haklarından doğru düzgün faydalanamıyor. Her şey gibi elektriğin de özelleştirilmesinin bunda payı büyük.” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER