Pazartesi, Nisan 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelCHP’li Topal, Patates ve soğandaki vurgunu sordu

CHP’li Topal, Patates ve soğandaki vurgunu sordu

 

 

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, garip gurebanın sofrasının vazgeçilmez ürünü olan patates ve soğandaki  vurgunu  kimler yaptı? Üretici , mağdur, tüketici mağdur, peki o zaman bu işin arkasında kimler var. Hükümet bunu açıklamalıdır, dedi.

Konuyu TBMM gündemine taşıyan Topal, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yanıtlaması istemi ile soru önergesi verdi. Serkan Topal ‘ın soru önergesi şöyle :

“Haziran ayı itibariyle patates ve kuru soğan fiyatlarında fahiş artışların olduğu kamuoyunca yakından bilinmektedir. Son haftalarda göreceli olarak fiyatlarda bir düşüş yaşanmasına karşın hala fiyatların çok yüksek olduğu aşikardır. Bu artışların üreticilerden kaynaklanmadığını ,kimi spekülatörlerden kaynaklandığını bizzat dönemin gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı ifade etmiştir.

Bu bağlamda ;

  • Patates ve kuru soğandaki fiyat artışının sebebi  üreticiler değilse kimlerdir?
  • Mayıs-Haziran 2018 ayları dönemini kapsayacak şekilde patates ve kuru soğan alım-satımı yapan aracılar kimlerdir? Bu süreç içerisinde bu ürünün ticari ciro miktarı ne kadardır? Spekülatör diyebileceğimiz bu aracı kuruluşlar hakkında herhangi bir inceleme yapılmış mıdır? Haklarında bir yaptırım uygulamayı düşünüyor musunuz?
  • İthalat yerine yerli üreticinin doğrudan pazarlara gireceği bir yasal düzenleme yapacak mısınız?
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER