Cuma, Mart 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke Gündemi CHP´nin 37. Olağan Kurultayı´nda YDK seçimlerinin sonuçları açıklandı

 CHP´nin 37. Olağan Kurultayı´nda YDK seçimlerinin sonuçları açıklandı

Ankara Bilkent Odeon´da yapılan CHP´nin 37´inci Olağan Kurultayı´nın ilk gününde tek aday Kemal Kılıçdaroğlu partinin yeniden genel başkanlığına getirildi. Pazar günü de delegeler 44 sandıkta, 52 Parti Meclisi (PM) üyesi ile 15 kişiden oluşan Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerini ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından aday gösterilen 12 kişilik Bilim Kültür ve Sanat Platformu´nun (BKSP) 8 üyesini belirlemek için oy kullandı.

PM için 222, YDK için de 47 kişinin başvuruda bulunduğu seçimin resmi olmayan sonuçları saat 01.15 civarında belli olurken, sonuçlar parti tüzüğünde belirtilen kotaların uygulanmasının ardından ilan edildi.

CHP PM´ye en yüksek oyu alarak giren isim 982 oyla Faik Öztrak oldu.

Eren Erdem, Gökhan Günaydın, Gaye Usluer, Aylin Nazlıaka, Müslim Sarı ve Gürsel Erol, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun anahtar listesini delerek CHP PM´ye girdi.

CHP 37. Olağan Kurultayı´nda Yüksek Disiplin Kurulu´na (YDK) seçilen isimler belli oldu. 554 oy alan Bülent Yücetürk ile 526 oy alan Yiğit Acar cinsiyet kotası dolayısıyla YDK´ya giremedi. YDK şu isimlerden oluştu: Sezgin Kaya, Cem Artantaş, Süleyman Bülbül, Gülsüm Filorinalı, Bülent Maraklı, Ahmet Örsen Özsoy, Mahir Polat, Mustafa Serdar Soydan, Garip Erdoğan, Bülent Yücetürk, Saniye Gül Barut, Doğuşcan Aygün, Yiğit Acar, Gülşah Deniz Atalar.

CHP´nin Parti Meclisi´ne Bilim Yönetim ve Kültür Platformu´ndan CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre 1021 oyla en çok oyu alarak Parti Meclisi´ne girdi. Diğer isimler şunlar: Yunus Emre, Aylin Yaman, Fethi Açıkel, Burhan Şenatalar, Ali Rıza Erbay, Lale Karabıyık, Yüksel Taşkın, Ayşe Eser Danışoğlu.

222 kişinin aday olduğu PM´ye bölgemizden İzmir Milletvekili Arsuzlu Selin Sayek Böke, en çok oy alarak 11. sıradan girdi. Selin Sayek Böke, cinsiyet kotasından en yüksek oy alan kadın aday oldu. Böke, sosyal medya hesabından adaylığını duyurduğu paylaşımda “Cumhuriyetimizi yeniden ayağa kaldırmak, güçlü sosyal devleti inşa etmek için omuz omuza” mesajını paylaşmıştı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER