Perşembe, Mayıs 9, 2024
No menu items!
Ana SayfaAltınözüÇiftçilere Kekik Bitkisi Anlatıldı

Çiftçilere Kekik Bitkisi Anlatıldı

Altınözü’ne bağlı Kozkalesi Mahallesinde Kekik(zahter) bitkisinde kümelenme çalışmaları kapsamında çiftçilere bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantı Hatay Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, İl Müdür Yardımcısı Avni Hatay, İlçe Müdürü Çağlar Kaya, çevre mahalle muhtarları, sektörde faaliyet gösteren iş insanları ve geniş üretici grubun katılımı ile gerçekleştirildi.

Altınözü’nde gerçekleşen toplantıya dair açıklamalarda bulunan Hatay Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, “Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğümüzce 2015 yılından itibaren yürütülmekte olan “Itri ve Tıbbi Bitkiler ile Boya Bitkileri Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi” çerçevesinde demonstratif amaçlı yapılan çalışmalar ile teknik bilgi ve veri üretildiği görülmüştür. Ancak küçük üreticilerin ürünlerini daha iyi pazarlayabilmeleri için kümelenme çalışmaları önemlidir. ” dedi.

KEKİK ÜRETİMİNİN ARTTIRILMASI ÜZERİNDE GÖRÜŞMELER YAPILDI

Altınözü’nde kekik(zahter) üretiminin arttırılması ve daha geniş pazarlarda yer bulunabilmesi hakkında uzun konuşmaların ve görüşmelerin yapıldığını belirten Müdür Ergün, “İlimizde Kümelenme potansiyeli olan bitkiler defne, kekik(zahter), safran, adaçayı ve sumak bitkileridir. Bu bağlamda Altınözü ilçemizde gerçekleştirilen toplantıda; kekik(zahter) üretiminin arttırılması ve daha geniş pazarlarda yer bulunabilmesi için mutlaka kooperatifleşmenin gerekliliği üzerinde duruldu. Sektörde faaliyet gösteren iş insanları ile üreticiler bir araya gelerek karşılıklı istişarelerde bulundular” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER