Cumartesi, Mayıs 11, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberCilvegöz'ün Yükünü Hafileten Zeytin Dalı Gümrük Kapısı, Ekonomiyi Destekleyecek

Cilvegöz’ün Yükünü Hafileten Zeytin Dalı Gümrük Kapısı, Ekonomiyi Destekleyecek

Hatay’ın Kumlu ilçesine bağlı Hamamı Mahallesi’nde yapımı tamamlanan ve Afrin‘e açılan Zeytin Dalı Gümrük Kapısı’na ilişkin konuşan Reyhanlı ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu, Reyhanlı’daki Cilvegözü Gümrük Kapısı’nın yükünü hafifleteceğini ve Türkiye ekonomisini destekleyeceğini bildirdi.

Cilvegöz’ün Yükünü Hafileten Zeytin Dalı Gümrük Kapısı, Ekonomiyi Destekleyecek

Zeytin Dalı Gümrük Kapısı İhracatı Başladı

Zeytin Dalı Gümrük Kapısı’ndan ihracatın başladığını belirten Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası, Başkanı Necmettin Zaroğlu, “Ticaret Bakanlığı’nca açılan ve geçen aylarda sınır ticareti yetkisinin valiliklere verilmesinden sonra, Zeytin Dalı Gümrük Kapısı’nda alt yapı işlemlerinin tamamlanması ile birlikte ticaret başladı. İthalat ve transit ticarette ise, akredite olan Suriyeli firmalarla ilgili devam eden soruşturmaların tamamlanmasından sonra ithalat ve 3. ülkelere transit taşımacılığın başlayacak” sözlerini bildirdi.

Günde 200-250 Tır Kapasiteli

Günde 200-250 TIR kapasiteli olan Zeytin Dalı Gümrük Kapısı’na ilişkin konuşan Reyhanlı TSO Başkanı Zaroğlu, “Suriye’den ithalat ve transit ticarette ise, Suriyeli tüccarlar ve firmaların akredite olanları hakkında soruşturmalar devam ediyor. Halen insani yardım malzemesi taşıyan araçların geçiş yaptığı Zeytin Dalı Gümrük Kapısı’ndan ihracat dışında ithalat ve 3. ülkelere transit taşımacılığın başlaması ile birlikte, günde ortalama 300-350 TIR çıkış yapabilecek. Cilvegözü Gümrük Kapısı’nın yükünü de hafifletecek, gümrük kapıları ülke ekonomisine pozitif destek sağlayacaktır” ifadesine yer verdi.

Gümrük Kapısı’ndan geçiş yapan ihracat malı yüklü TIR’ların gümrük kapısına yakın olan Afrin ilçesine bağlı Cinderes kasabasına kadar gideceğini belirtenRTSO Başkanı Zaroğlu, taşıdıkları yükü burada boşaltarak aynı gün yurda dönüş yapacaklarını kaydetti.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER