Çarşamba, Mayıs 22, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelÇİMENTO FABRİKASINA TEPKİ!

ÇİMENTO FABRİKASINA TEPKİ!

Hatay’ın Kumlu İlçesi Akpınar Mevkii’nde dağ ceylanlarının yaşam alanına kurulması planlanan çimento fabrikasına Akpınar ve Yeniköy halkı sert tepki gösterdi.

,
Hatay’da dağ ceylanlarının yaşam alanı olarak bilinen Kumlu İlçesi Akpınar Mevkii’nde kurulması planlanan çimento fabrikasına bölgede ikamet eden köylülerden sert tepki geldi. Bölgede yaşayanların tek geçim alanının hayvancılık olduğunu belirten köylüler, yapılması planlanan çimento fabrikasına kesinlikle izin vermeyeceklerini belirttiler.

Bölgede bulunan köylerde yaklaşık olarak 80 tane çobanın bulunduğunu ve hayvancılık yaparak geçimini sağladıklarını belirten Akpınar ve Yeniköy halkı, “Bizler geçimimizi hayvancılık yaparak kazanıyoruz. Bölgemizde 80’e yakın çoban bulunmaktadır. Her çobanda yaklaşık 100 koyun olsa 8 bin koyun yapar. Bu oran dikkate alındığı zaman hayvancılıkla uğraşan çobanlarımızın nasıl geçindikleri ortaya çıkar. Fakat bu alana çimento fabrikası kurulur ise, hayvancılıkla uğraşan köylülerimiz ne yapacaklar? Hiç mi bunları görmüyorlar. İlla ki çimento fabrikası kurulacaksa dağ hayvanlarının yaşam alanları olan yerlere değil, farklı bir bölgeye yapılsın. Bu alana çimento fabrikasının kurulmasını istemiyoruz!” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

GERİ ADIM ATILMAZSA DAVA AÇILACAK

Hatay’ın Kumlu İlçesi, Akpınar Mevkii’nde dağ ceylanlarının yaşam alanlarına yapılması düşünülen çimento fabrikası ile ilgili geri adım atılmaması halinde Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Hatay Şubesi tarafından dava açılacağı belirtildi

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER