Cumartesi, Mayıs 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel“Çok projemiz var ve bunların devam etmesi gerekir."

“Çok projemiz var ve bunların devam etmesi gerekir.”

 

 

 

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyeleri, İskenderun Gazeteciler  Cemiyeti’ne nezaket ziyaretinde bulundular.

Arsuz’da yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalar da yapan Culha,  Arsuz’un gerek yeni bir ilçe olması gerekse sınırlarının dağınık ve geniş olmasının birçok sorunu ortaya çıkardığını, bu bölgemizde 30-40 yıldır yapılanlar konusunda ciddi bir ihmal olduğunu, belirterek, şunları söyledi:

“Bunların nedeni gerek merkezi yönetimlerin, gerekse yönetici arkadaşlarımızın bazı konuları yapamamaları..Ciddi bir eksikler var. Bu tespitleri yaptık. Önceliğe göre gidiyoruz. Bu ilçenin belli bir yere gelebilmesi için bir dönem yetmez. Ancak, 10 yıl içerisinde bir şehircilik temeli oturtulur ve o temel çerçevesinde gelişmeler kaydedilir. Bunlar kolay işler değil.

İlçe olduk ama ayrıca Büyükşehir ilçesi olduk. Onların da bizim de kendimizi yapılandırmamız bir süreç alıyor. Üçüncü yıla doğru gidiyoruz. Şu ana kadar Arsuzluluk ayidiyeti  oluşmadı. 80 yaşındaki bir Karaağaçlı amcamız bu yaşına kadar kalkınca İskenderun’a gidiyordu. Bu böyle oluşmuştu ama biz farklı bir zemin oluşturuyoruz. Örneğin Karağaç Hizmet Binamızda adeta ayrı bir Belediye gibi hizmet veriyoruz. Hatta bazı Devlet hizmetlerinin de buradan verilmesi için ciddi çabalarımız var. Bazı devlet kuruluşlarından bu binada da hizmet vermelerini teklif ettik. Haftada 2 gün burada nikah kıyılıyor.

Bu uzun bir süreçtir. Belediye de kim yönetimde olursa olsun başlattığımız bu hizmet sürecinin aynı şekilde gitmesi gerekir. Çünkü oradaki çalışmalar vicdani bir gereklilik çerçevesinde yapılan çalışmalardır. “

Arsuz’un gezilecek, dinlenecek, tören yapılacak geniş bir alanının olmadığını, bunu oluşturmaya çalıştıklarını da belirten Culha, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Meclisimiz kiralık bulunduğumuz bir binanın bodrum katında yapıyoruz. Öncelikli gördüğümüz için, bir nikah salonu ihalesi yaptık. Tiyatromuz yok, edebiyat söyleşi yapılacak salonumuz yok. Cep Kültür Merkezi konusunda çalışmalarımız var. 2.5 km. uzunluğunda bir sahil yolu yaptık. Karağaç da 2 Sosyal tesis ihalesi yaptık. Türkiye’ye mal olan futbolcularımızın yetiştiği Karağaç ‘da futbol sahası bozuk ve takımlar maçlarını deplasmanda oynuyor. Bu işi ihale ettik. 978 bin Lira keşfi olan suni çim saha çalışmalarımız yakında başlayacak.Tribün ve idare binasıyla.”

Culha, Arsuz semt pazarının bittiğini de belirterek, şöyle konuştu:

“Spor Toto ile yaptığımız görüşmeler sonucunda  çim saha, basket ve voleybol sahası ile birlikte Üçgülük ve Akçalı Mahallelerimizde yapıldı. Nardüzü’nde kent meydanı yapacağız.

Çok projemiz var ve bunların devam etmesi gerekir. Haziran da hazırlığına başladığımız Eylül de ihalesini yaptığımız ve tüm mahalleleri kapsayan asvalt+parke+köprü ve menfez ihalemiz var. Çok ciddi bir keşfi var.

Son dönemlerde bu belediyenin başarısını hazmetmeyen, halka hizmeti reva gören bazı zihniyetler de var. Yaptığımız açık ihaleyi kazanana teslim edecekken biri çıkıp şikayet ediyor ve zaman kaybettiriyor bize. Bu ihaleye bakan KİK doğru yolda olduğumuzu söylüyor. Bu ihalenin içinde Kozaklı, Nergislik, Kışla ve Karahüseyinli gibi pekçok mahalle var. Mevsim koşulları nedeniyle ciddi zaman kaybı oluyor.

Bazen hizmet yapacağımız yerde hiçbir maddi değeri olmayan bir ağacı kaldırabilmek için dahi uzun zaman kaybı oluyor ve izinler alıyoruz. Bu durumda bazıları çıkıyor ‘Nazım Culha Ağaç Katili’ diye feryat ediyor. Ben 500 ağaç dikerken neden kimse bir şey demiyor.”

Arsuz Belediye Başkanı Culha “Önemli olan Nazım Culha yönetiminin devamı değil, prensiplerinin ve zihniyetinin devamıdır.”dedi.

Culha, Mahalleler arasında rahat ulaşımı sağlayacak yolların yapımıyla ilgili de bilgiler verdi.

Ziyaret için teşekkür eden İGC Başkanı Cıncık, “Sayın Nazım Culha ve ekibinin başarılı çalışmalarını çok yakından izliyoruz ve gazetelerimizde de yansıtıyoruz. Bu bölgede yaşayan, ekmeğini kazanan biz gazeteciler, çalışan, halka hizmet eden herkesin yanında olmaya, destek vermeye devam edeceğiz.”dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER