Pazartesi, Nisan 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunÇöloğlu, Esnafın Sorunlarına Değindi

Çöloğlu, Esnafın Sorunlarına Değindi

İskenderun Bakkal ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, yüzyılın felaketinde çok kayıplar veren illerin başında gelen Hatay’da, yaşama tutunmaya çalışan İskenderunlu depremzede esnafının sorunlarına dikkat çekti.

Büyük bir deprem atlattıklarını belirten İskenderun Bakkal ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu “Gerçekten deprem üssü, deprem oldu. Birçok vatandaşımız hayatını, akrabalarını ve iş yerlerini kaybetti. Çok sıkıntılı dönemden geçiyoruz” dedi.

Yaraları sarmaya çalışırken de zorlandıklarının altını çizen Çöloğlu “Açıkçası hayat bir şeklide devam ediyor. İnsanlar hayatlarını devam ettirmek için barınma sorununu ve işyerleri sorunlarını halletmeye çalışıyor. Bir gelirlerinin olması gerekiyor. 5 tane yaklaşık bakan geldi. Bakanlarımıza burada olan bütün sorunları anlattık. Vatandaşlarımızın, esnaflarımızın beklentilerini anlattık. Somut şeyler istediğimiz anlattık. Hala bu beklenti içerisindeyiz” diye konuştu.

Bir seçim sürecine girdiklerini de ifade eden Çöloğlu “Seçim süresinde olduğumuzdan dolayı işler ağır ilerliyor. Muhtemelen seçim sonrasına kaldı bazı şeyler. Esnaflarımızın özellikle mağdur olan esnaflarımızın devlet tarafından nasıl sigortalılarımız için kısa çalışma ödeneği varsa esnaflarımızda bu tür ödeneklerin en azından mutfak masraflarını karşılayacak hayatlarını idame ettirecek bir şekilde gelirlere ihtiyaçları var. Konteyner çarşı kurulmaya başladı. Büyük çarşı iş hanının orası ama bu konteynerlerin çoğaltılması gerekiyor iş yerleri yıkılan esnaflarımız için iyi olur bir tek orası yeterli değil. Elimizden geldiği kadar esnaflarımızın vatandaşlarımızın problemlerini yetkililere bu işi çözecek insanlara ulaştırmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

b4b2a448-076a-497e-af9b-478d415e8c2d

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER