Cuma, Mart 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiCorona Virüsü Türkiye'nin Etrafını Sinsice Sarıyor.. Arnavutluk'a da Sıçradı

Corona Virüsü Türkiye’nin Etrafını Sinsice Sarıyor.. Arnavutluk’a da Sıçradı

Dünyanın en büyük kabuslarından olan corona virüsü Arnavutluk‘a da sıçradı. Türkiye’nin etrafını sinsice saran virüsün etkileri ve belirtilerini tekrardan hatırlatmak istiyoruz..

Corona Virüsü Türkiye’nin Etrafını Sinsice Sarıyor.. Arnavutluk’a da Sıçradı

Corona Virüsü Nasıl Yayılıyor?

Koronavirüsler, hem hayvanlarda hem de insanlarda bulunan geniş bir virüs ailesidir. Hayvanlar arasında dolaşan Koronavirüsler zaman içinde değişim göstererek insana bulaşma yeteneği kazanabilirler ve böylelikle insan olguları görülmeye başlar. Ancak bu virüslerin insanlar açısından tehdit oluşturması, insandan insana bulaşma yeteneği kazanmalarından sonra olmaktadır. Koronavirüsler insanlarda soğuk algınlığı gibi hastalıklara neden olabilirken; hayvanlardan insanlara bulaşan MERS (Orta Doğu Solunum Sendromu) ve SARS (Şiddetli Akut Solunum Sendromu) gibi daha şiddetli hastalıklara da neden olabilmektedirler. Hayvanlardan bulaşmış olabileceği düşünülen Yeni Koronavirüs solunum hastalığına neden olmakta ve genellikle enfekte bir hastayla yakın temastan sonra insandan insana bulaşabilmektedir. Hasta kişi öksürdüğünde veya hapşırdığında ortaya çıkan solunum yolu damlacıkları veya burun akıntısı ile kirlenen çevreye temas ile bu bulaş mümkündür. Covid -19 için kuluçka dönemi 2-14 gün arasında değişmektedir (Kuluçka dönemi, hastalık etkeninin vücuda alınması ile hastalığın klinik semptomlarının başlangıcı arasındaki zamandır.).

Corona Virüsü Belirtileri Neler?

En sık görülen enfeksiyon belirtileri; burun akıntısı ve boğaz ağrısı gibi solunum semptomları, ateş, öksürük, nefes darlığı ve solunum güçlüğüdür. Daha ciddi vakalarda pnömoni, ciddi akut solunum sendromu, böbrek yetmezliği ve ölüme neden olabilmektedir. 17 Şubat 2020 tarihi itibari ile Covid-19 enfeksiyonuna yakalananların sayısı 71440, ölenlerin sayısı ise 1775 olarak açıklanmıştır.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER