Pazar, Haziran 2, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiCorona Virüsü'nden Doğal Yöntemlerle Nasıl Korunulur? Ne Tüketilmeli?

Corona Virüsü’nden Doğal Yöntemlerle Nasıl Korunulur? Ne Tüketilmeli?

Akdeniz Üniversitesi’nden farmakoloji uzmanı Prof. Dr. Coşkun Usta, tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsüne ilişkin alınacak doğal tedbirleri ve neler tüketilmesi gerektiğini açıkladı.

Corona Virüsü’nden Doğal Yöntemlerle Nasıl Korunulur? Ne Tüketilmeli?

Koronovirüsten korunmak için vücuttaki NRF2 faktörünün aktif hale getirilmesinin ve D vitamininin önemli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Usta, NRF2’yi, brokoli, zerdeçalın içeriğinde bulunan kurkumin, biberiye, üzümün kendisi ve çinkonun harekete geçirdiğini söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Coşkun Usta, corona virüsünün grip gibi atlatılacak bir hastalık olabileceğini ifade etti. Korkulacak bir şey olmadığını vurgulayan Usta, Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüse karşı önlemleri en başından itibaren sıkıca ele alarak krizi iyi yönettiğini söyledi.

Corona Virüsüne Karşı En Doğru Davranış, Vücudun Korunması

Virüse karşı bir ilaç olmadığından yola çıkıldığını ve en doğru davranışın virüse karşı vücudun korunması olduğunu aktaran Prof. Dr. Usta, “Yapılacak tek şey var. Kaleyi sağlam tutmamız lazım. Ne yapılmalı? D vitamini düzeyinin normal olması lazım. Buna çok dikkat edilmeli. Vücudun kendini iyileştirmesi için bu vitamine ihtiyaç var. En önemlisi D vitamini” dedi.

D Vitamini Önemli!

Vücudun bir tedavi mekanizması olduğunu kaydeden Prof. Dr. Coşkun Usta, “Vücutta NRF 2 faktörünün bizim genlerimiz üzerinden hastalıklarla savaşabilme gücü var. Yani NRF2 sistemini aktif hale getirmemiz lazım. Normalde insanlarda bu faktör düzeyi çok yüksek değildir. Ne zaman stres yapılırsa, hastalık olursa o zaman yükselir. Nasıl yükseltilir peki? NRF2’yi yükseltmek için brokoli, zerdeçalın içeriğinde bulunan kurkumin, biberiye, üzümün kendisi, çinko çok önemli ve vitamin D” diye konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER