Cumartesi, Nisan 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaDünyadan HaberlerCoronavirüs Belirtilerine 6 Yeni Semptom Eklendi

Coronavirüs Belirtilerine 6 Yeni Semptom Eklendi

Tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs belirtilerine 6 yeni semptom daha eklendi. Coronavirüs hastalığının semptomları listesine üşüme, üşüyerek sürekli titreme, kas ağrısı, baş ağrısı, boğaz ağrısı ve tat ya da koku duyusunun kaybolması da eklendi. Listede daha önce ateş, öksürük ve nefes darlığı olmak üzere üç semptom yer alıyordu.

Coronavirüs Belirtilerine 6 Yeni Semptom Eklendi

CDC’nin yaptığı değişiklikler, Covid-19 hastalarını tedavi eden doktorların gözlemlerini yansıtıyor. Doktorlar ve araştırmacılar, hastalığı ağır geçirenlerin ortak özelliğinin solunum yolların sıkıntı yaşaması olduğunu belirtirken, diğer semptomların ise kişiden kişiye farklılık gösterdiğine dikkat çekiyor.

Koku ve Tat  Duygusunu Kaybedenlerin Sayısı Arttı

Son dönemde, ABD’de hastanelerde tedavi gören bazı hastaların ateşinin yükselmediği ya da zaman içerisinde düşerek, yerini titreyerek üşümeye bıraktığı gözlemlendi. Ayrıca, koku ve tat duygusunu kaybettiğini söyleyen hastaların sayısı da artış gösteriyor.

Coronavirüsün En Belirgin Semptomları: Ateş, Kuru Öksürük ve Bitkinlik

CDC’nin hazırladığı yeni liste, Dünya Sağlık Örgütü’ne göre farklılık içeriyor. DSÖ’nün web sitesinde Covid-19 hastalığının en belirgin semptomları ateş, kuru öksürük ve bitkinlik olarak sıralanıyor.

DSÖ, konuyla ilgili “Bazı hastalarda ağrı, burun tıkanıklığı, boğaz ağrısı veya ishal gibi durumlarda görülebiliyor. Bu semptomlar genellikle hafif ve kademeli olarak artış gösteriyor” ifadesinde bulundu.

Etiketler: coronavirüscoronavirüs haber, coronavirüs belirtileri

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER