Cuma, Mart 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaDünyadan HaberlerCoronavirüs Cinsel Yolla Bulaşır Mı? Spermlerde Coronavirüs Tespit Edildi

Coronavirüs Cinsel Yolla Bulaşır Mı? Spermlerde Coronavirüs Tespit Edildi

Çin bilim insanları, tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüslü hastaların spermlerinde yaptığı incelemelerde coronavirüs tespit edildiğini duyurdu. Coronavirüsü AIDS’e yol açan HIV virüsü gibi cinsel yolla bulaşır mı? Cinsel ilişkide coronavirüs bulaşır mı?

Coronavirüs Cinsel Yolla Bulaşır Mı? Spermlerde Coronavirüs Tespit Edildi

Çinli bilim insanları Shangqiu Şehir Hastanesi’nde bir grup erkek coronavirüs hastasını inceledi. Bu hastaların spermlerinde koronavirüs tespit edildiği duyuruldu.

İyileşmekte Olan Coronalı Hastaların Spermlerinde Virüs Çıktı

Bilim insanı Diangeng Li, “Koronavirüsü bazı Kovid-19 hastalarının spermlerinde bulduk. Bunlardan bir kısmı iyileşmekte olan hastalardı” açıklamasını yaptı.

‘JAMA Network Open’ isimli dergide yayımlanan araştırmada, bu hastalardan yüzde 9’unun iyileşme sürecinde olduğu ve koronavirüsün bu süreçte de spermlerde bulunduğu aktarıldı.

Şaşırmayın! Birçok Virüs Erkek Üreme Sisteminde Yaşıyor

Çinli araştırma ekibi, “Corona virüs erkek üreme sisteminde çoğalamasa da bağışıklık sisteminin bu bölgedeki istilacı virüsle mücadele edemediğini ortaya koyuyor” açıklamasını yaptı.

Bilim insanları bu tespitin şaşırtıcı olmadığını söylerken, “Ebola ve Zika virüsleri de hastalar iyileştikten aylar sonra spermde bulunabiliyordu. Birçok virüs erkek üreme sisteminde yaşayabiliyor” açıklamasını yaptı.

Sağlık yetkilileri “Eğer yapılacak araştırmalarda corona virüsün cinsel yolla bulaştığı da kanıtlanırsa, bunu engellemek için de önlem almak gerekir. Prezervatif kullanmak bu hastalar için önemli bir önleyici yöntem olabilir. Salgı ve kan haricinde iyileşen bir hastanın spermi de başkalarını etkileyebilir” açıklamasında bulundu.

etiketler: coronavirüscoronavirüs haber,

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER