Perşembe, Mayıs 9, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelCovid-19 Virüsünden Daha Kötü Salgınlarda Mı Gelecek?

Covid-19 Virüsünden Daha Kötü Salgınlarda Mı Gelecek?

Yarasaların genetik yapılarıyla ilişkin araştırmalarıyla bilinen Çinli Virolog Shi Zhengli, “Corona virüs buzdağının görünen kısmı, dünya daha kötü salgınlarla karşılaşacak” diye açıklamalarda bulundu. “Yarasa Kadın” lakabı ile bilinen bilim insanı, hükümetlere hayvanlardan insanlara geçen virüslerle ilgili daha çok kaynak ayırması ve daha kötü salgınlara karşı tedbirli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Covid-19 Virüsünden Daha Kötü Salgınlarda Mı Gelecek?

“Yarasa Kadın”

The Sun gazetesindeki habere göre hayvanlardaki hastalıkları araştıran çalışmaları nedeniyle “yarasa kadın” olarak Shi Zhengli, corona virüsten daha ölümcül salgınların yolda olduğunu öne sürdü.

Çin televizyon ağı CHTN’e bir röportaj veren bilim insanı ülkelerin hayvanlardan insanlara geçen ölümcül zoonotik hastalıklar tehdidine karşı acilen tedbir almaları ve araştırmalar için kaynak ayırmaları gerektiği konusunda uyardı.

Aralık ayında  Çin’in Wuhan kentinde yarasalardan insanlara geçtiği düşünülen yeni tip corona virüs (Covid-19) nedeniyle 5 buçuk  milyondan fazla insan enfekte oldu ve yaklaşık 350 bin kişi hayatını kaybetti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER