Perşembe, Mart 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaDefneCumhur İttifakı Revizyonu Engelledi

Cumhur İttifakı Revizyonu Engelledi

Defne Turunçlu Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı ve Aktepe Hassa İçme Suyu ve Kanalizasyon şebekesi İnşaatı için kullanılacak ve finansmanı Japonya Uluslararası İş Birliği Ajansı(JICA) tarafından karşılanacak ek kredi talebi için HBB Başkanı Lütfü Savaş’a yetki verilmesi konusu bir kez daha HBB Meclisi gündemine taşındı.

Nisan ayı meclis toplantısında kabul edilen kredi talebi için İller Bankası fiyat artışları nedeniyle revize istemiş ve konu bir kez daha meclisin gündemine gelmişti.

Ak Partili meclis üyeleri, Defne Turunçlu arıtma tesisi inşaatı ile Hassa içme suyu ve kanalizasyon şebekesi yapımında kullanılacak kredi projesinde iki yapının ayrılmasını istemiş HATSU Genel Müdürü İkbal Polat projede değişikliğe gidilmesinin teknik olarak mümkün olmadığını söylemişti.

Cumhur İttifakı meclis üyelerinin ret oyu vermesiyle onay görmeyen ek kredi talebi, bu ayki meclis toplantısında bir kez daha görüşüldü.

Türkiye’de girdi, emtia ve enerji fiyatlarının yüksek olduğunu belirten Hayzaran, ilçelerde yapılacak bu proje için ek kaynağa ihtiyaç duyduklarını belirtti.

HAYZARAN: HATAY’IN HER KARIŞINDAN, TOPRAĞINDAN, ZERRESİNDEN SORUMLUYUZ

Birleşimi yöneten Hayzaran salondaki meclis üyelerini kast ederek “Hepimiz kendi ilçelerimizde seçilen meclis üyeleriyiz. Ama aynı zamanda Hatay Büyükşehir Belediyesinin meclis üyesiyiz. Hatay’ın her karışından, toprağından, zerresinden sorumluyuz. Hassa da, Defne de, Erzin de, Dörtyol da bizim. Tüm ilçelere karşı sorumluluğumuz var. Bu noktada iki ilçemizin tek bir projede olması herhangi bir sıkıntı yaratmaz. Bunun için oylayalım ve her zaman olduğu gibi hep birlikte hizmetin altına imza atalım” ifadelerini kullandı.

Görüşmeler sonucunda finansmanı JICA tarafından karşılanan yaklaşık 480 milyon liralık ek kredi kullanımına ilişkin Lütfü Savaş’a yetki verilmesi talebi Cumhur İttifakı meclis üyelerinin ret vermesiyle bir kez daha oy çokluğuyla reddedildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER