Pazartesi, Nisan 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelCumhurbaşkanı Belediyeleri Uyardı!

Cumhurbaşkanı Belediyeleri Uyardı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 81 ilde faaliyet gösteren Büyükşehir Belediyeleri başta olmak üzere ilçe belediyelerine seslendi ve son dönemlerde vatandaşlardan gelen sokak hayvanları şikâyetlerine son verilmesi uyarısında bulundu.

Yerel yönetimlerin sokak hayvanlarına yönelik sergilediği duyarsız tavırlara ‘dur’ diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 81 ilde faaliyet gösteren Büyükşehir Belediyeleri başta olmak üzere ilçe belediyelerine seslendi.

Son dönemlerde vatandaşlardan gelen sokak hayvanları şikâyetlerine son verecek uyarıyı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu soruna çare bulun” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında partililerle bir araya geldiği toplantıda Belediye Başkanlarına barınak ve rehabilitasyon merkezleri kurulması için talimat verdiği öğrenildi.

Toplantı sonrasında konuya ilişkin bir açıklama yapan Çevre şehircilik ve İklim değişikliği Bakanı Murat Kurum Erdoğan’ın 81 il ve ilçelerde en az 1 barınak yapılması konusunda talimat verdiğini belirtti. Şu an için yaklaşık 8 milyon sokak hayvanı bulunduğunu söyleyen Bakan Kurum, tüm hayvanların barınağa yerleştirilemeyeceğini ancak hepsinin bu merkezlerde rehabilite ve tedavilerinin yapılmasının ardından yaşadıkları bölgelere bırakılabileceğini dile getirdi. Bilindiği üzere diğer illerde olduğu gibi Hatay ilinde de bu alanda ciddi sorunlar yaşanıyor.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER