Cuma, Mayıs 3, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiCumhurbaşkanlığı Genelgesine Rağmen TCDD Neden Böyle Yapıyor?

Cumhurbaşkanlığı Genelgesine Rağmen TCDD Neden Böyle Yapıyor?

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, “Bildiğiniz üzere pandemi süresinde, kamu çalışanları için Cumhurbaşkanlığı Genelgesi yayınlandı.

Cumhurbaşkanlığı Genelgesine Rağmen TCDD Neden Böyle Yapıyor?

Bu genelgeye göre kamuda esnek ve dönüşümlü çalışanlar fiilen çalışmış kabul edilecek ve bütün ödemeleri kesintisiz yapılacaktır. Açık kaynaklardan edinilen bilgiye göre TCDD’de esnek ve dönüşümlü çalışan personelin bütün hak edişleri “TCDD  ile Sendikalar arasında imzalanan toplu iş sözleşmesindeki bazı maddeler bahane gösterilerek kesilmekte” olduğunu görüyoruz.” dedi.

Koncuk, “Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile belirtilen ve işçilere 1/4/2020 tarihinde TCDD tarafından bir genelge ile bu sürelerde izin kullanan personel fiilen çalışmış kabul edilir şeklindeki görüşlerine rağmen esnek ve dönüşümlü çalışan işçilerin mağdur edildiğini idari izne çıkan tüm personelin kesilen hak edişlerini ödemeyi düşünüyor musunuz?” sorusunu sordu.

İYİ Parti Adana Milletvekili Koncuk, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na Cumhurbaşkanlığı Genelgesine rağmen bu tür keyfi uygulamaları yapanlara bir yaptırım uygulamayı düşünüyor musunuz? Sorusunu ileterek sözlerine son verdi.

Etiketler:İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk,pandemi, kamu çalışanları, Cumhurbaşkanlığı Genelgesi

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER