Salı, Nisan 30, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"CUMHURİYET HALK PARTİSİNDE MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

“CUMHURİYET HALK PARTİSİNDE MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, bugün  Şubat ayı olağan meclis toplantısı öncesinde meclis üyeleri ile bir araya gelerek gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Yerel seçim gündemini değerlendiren Başkan Nehir,  yaptığı açıklamaların satır başları şöyle; “ 

CUMHURİYET HALK PARTİSİNDE MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ

Siyasette doğal bir süreçtir. Belli bir zaman dilimi için göreve geliyorsunuz  ve bu zaman dilimi sona erdiğinde  göreviniz bitmiş oluyor.Samimiyetimle ifade ediyorum ,Genel merkezimiz  bu yönde bir irade koymasaydı aday adayı olmayacaktım.Parti genel merkezinden  devam etmemiz hususunda  ,geridönütler gelince biz böyle bir adım attık.Her şeye  rağmen partimizde mücadelemize devam edeceğiz.  

SAMANDAĞIMIZA BİR ÇOK İLKİ YAŞATTIK

Başladığımız günden bugüne 10 yıldır bir geçmişimiz var. Samandağımıza  birçok ilki yaşattık. Birçok ilk bizimle hayat buldu, bu çok değerliydi. Biz ümit ediyoruz ki bundan sonra devam edecek arkadaşlarımız ile ilgili hepinizden de bir talebim var. Biz sorumlulukla davranacağız.

İLÇEMİZ YAŞANABİLİR OLMAYA DEVAM ETMELİ

Buraya tesadüfen gelmedik, tesadüfen tercih edilmedik, tesadüfen böyle bir süreç yaşamadık. Her birisinin bir gerekçesi vardı. Siz değerli mesai arkadaşlarımın  gelecek yönetimde olacak arkadaşlara yardımcı olmanız lazım. Bu ilçe yaşanabilir olmaya devam etmeli. Biz bir çıta tutturduk, bunun üstüne çıkılmasını bekliyoruz. Böyle bir beklentimiz her zaman  var  olacak.

ENKAZ DEVRALDIK ,ENKAZI DÜZELTTİK

Böyle bir hakkımız olduğunu da düşünüyorum. Bir vatandaş olarak, bu şehrin sakini ve sahibi olarak her birimizin bu hakkı olduğunu düşünüyorum. Enkaz devraldık, enkazı düzelttik. Yarın birileri de bizim için belki aynı tabirleri kullanacak ama hiç böyle bir tanım kullanma hakları olacağını düşünmüyorum. Buraya gelecek arkadaşlarımızın aynı partinin insanları olma potansiyeli yüksek. O yüzden aynı partiden devralınan belediyeyle ilgili bu tür tabirler de çok yakışmayacak zaten. Biz geçmişle ilgili de bu tür tabirleri çok kullanmadık. Ama hem geçmişin fotoğrafını, hem geleceğin fotoğrafını ortaya koyacak dokümanlar olacak. Bunu kamuoyu ile paylaşacağız. Biz nasıl bir belediye aldık, nasıl bir belediye terk ettik, gelecekle ilgili beklentilerimizi ifade eden bir sunumumuz olacak.


İLÇEMİZDE DAHA GÜZEL HİZMETLER OLSUN DİYE HEPBERABER EMEKLER VERDİK

Eminim bu süre içerisinde bir çok  insanı belki incitmek, belki kırmak zorunda kaldık. Bir çok insan bize umut bağladı. Biz bir sürü insanın umudu haline geldik ama bu sadece küçücük bir yerel iktidar. Biraz daha büyük fotoğrafı gördüğünüz zaman bu işin ucu Hatay, Türkiye, dünya ve daha bir sürü şey var. Bütünü gördüğünüz zaman yani aman aman çok büyük bir şey değil fakat tabi ki bu bizim yaşam alanımız. Bizim müdahale edebileceğimiz, bizim yetkili olduğumuz alanlardı bunlar. Burada daha güzel şeyler olsun diye gerçekten hep beraber çok emekler verdik. Elimizden bu geldi, bu kadarını yapabildik. İnşallah bizden sonrakiler daha iyisini yapar, daha güzel şeyler yaparlar. Bugün bizim yaptıklarımızın üstüne bir şeyler katarak hepimizin mutlu mesut yaşayacağı bir şehir yaratırlar. Bizim arzumuz, niyetimiz bu, beklentimiz bu.

SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

 Tabi hayat devam edecek. Bundan sonrasıyla ilgili pılımızı pırtımızı aldık evimize kapandık şeklinde olmayacak tabi. Mutlaka takipçisi olacağız. Eğer bizden bir katkı beklenirse destek olacağız. Yanlışları olursa uyaracağız. Böyle olması gerekiyor.

ÇOK CİDDİ HAKSIZ SALDIRILARA UĞRADIK

Keşke o medeni duruşu görebilseydik. Çok ciddi haksız saldırılara uğradık. Hep beraber uğradık. Belki kurumun üst yöneticisi olarak benim şahsımda ama sonuçta o işleri üreten sizlersiniz. Bu emekleri, o çabaları,  o fikirlerin çoğu belki sizden  çıktı. Ama bu işin sürekli saldırı merkezi biz olduk. Gocunmuyoruz, alınmıyoruz çünkü bu işin vebali budur.

HELALİ BİLDİĞİMİZE,HARAMA KARIŞMADIĞIMIZA ÇOK EMİNİZ

 Bir şeyi üstleniyorsanız sizden rahatsız olanlar, sizin buradan gitmenizi isteyenler, farklı beklentileri olanlar, hesabı kitabı olanlar ve daha bir sürüleri  sizi yıpratmak için uğraşacaklar. Doğrular üzerinden değil, hayat artık farklı akıyor, algılar üzerinden gidiyor. Tertemiz çok düzgün yaptığınız işlerle ilgili bile bir tane iftira atıyorlar, facebooklarda dolaşıyor,  doğruları anlatıyorsunuz hedef kitlenize ulaşamıyorsunuz çünkü bu algıyı yaratmak isteyenler farklı bir çeteleşmeye, farklı bir yapıya gidiyor. Ne hukuk bu işe bir engel olabiliyor, ne de başka bir şey. Bir tek güvendiğimiz şey var, o da kamuoyunun vicdanı.Biz kamuoyunun vicdanında bu süreci doğru yürüttüğümüze, iyi işler yaptığımıza, helali bildiğimize, harama karışmadığımıza çok eminiz.Biz böyle bir tevazu görmedik. Böyle bir medeni duruş görmediK.

 Ama ne siyaset, ne insani duruş, ne ahlaki duruş iftiralar zemininde haksız hukuksuz, fitne fesat zemininde yapılmamalı. Bir seviyesi olmalıydı. Bu seviyeyi tutturanlar da oldu maalesef sadece çirkeflik zemininde duranlar da oldu. Bunu da sürekli öyle ilginç mekanizmalar kurmuşlar ki çirkinlikleri yukarıya taşıyacak mekanizmalar oluşturulmuş. Sizin yaptığınız güzel işlere olumlu bakılmasın diye olumlu şeylerin gitmesini engelleyecek mekanizmalar kurulmuş. Bunları yeni yeni öğrendik. Keşke öğrenmeseydik. Düzeyin bu kadar düşük olduğunun farkında değildik. Buraya gelecek insanlar inşallah bunlarla karşılaşmazlar.

TEŞEKKÜRLER SAMANDAĞ

BU KENTİN SAKİNLERİ VE SAHİPLERİYİZ ,SAMANDAĞ HEPİMİZİN

Samandağ , doğup büyüdüğümüz,yaşamımızın bütün dönemlerini yaşadığımız memleketimiz,vatanımız,sevdamızdır. Çocuklarımızın,torunlarımızın ,geçmiş ve gelecek nesillerin kardeşçe,barış içinde  yaşadığı  ve yaşayacağı deniziyle,doğasıyla,tarihiyle çok etnili yapısıyla üç dilde ,üç dinde kardeşçe kutlanan bayramlarıyla eşsiz bir kenttir. Dostluk ,kardeşlik öykülerinin insanlık adına güzelliklerin hayat bulduğu bir şehirdir. Çalışkan ,insanı,verimli topraklarıyla bolluk ve bereketin simgeleştiği bayramlarıyla  tam anlamıyla insanların huzur bulduğu evimizdir,ailemizdir. Bizler bu kentin sakinleri ve sahipleriyiz. Samandağ hepimizin .

HAYALLERİMİZ OLDUKÇA GÜZEL İŞLER BAŞARABİLECEĞİMİZE İNANDIK

2009 yılında Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) adayı olarak Samandağ Belediye Başkanlığı görevine sizlerin teveccühü ile geldim. “Değişim şart şiarıyla yola çıktık. Değim Şart dedik değiştirdik. 2014 yılında Cumhuriyet  Halk Partisi (CHP)Adayı olarak ilçe belediye tarihinin en yüksek oy oranı ile(82,5) seçildim.Her zaman siz değerli halkımızı yanımda hissettim.

Hayallerimiz oldukça güzel günleri birlikte yaratabileceğimize inandık.Bu gün hedeflerimizi,hayallerimizi sizlerinde değerli katkılarıyla  önemli ölçüde gerçekleştirmiş olmanın onurunu ve haklı gururunu yaşıyorum. “Değişim şart” şiarıyla başladığımız yürüyüş halkımızın teveccühüyle bugüne kadar ,her geçen gün daha da ivme kazandı.

SAMANDAĞLILARLA BAŞARDIK ,BAŞARI ÖYKÜLERİ YAZDIK

Gerçekleştirdiğimiz projelerimizle başta çocuk,kadın,genç,engelli bireyler olmak üzere tüm Samandağlıların yaşamının bir parçası olduk.Biz bunu Samandağ halkıyla  başardık. Samandağımızda halkımızın ihtiyaçlarını gündeme alarak küçük adımlarla başlayıp başarı öyküleri yazdık. Mutlu bir şehir yaratma ideali ile çalıştık.

Antakya Gazeteciler Cemiyeti tarafından  (AGC ) Yılın belediye Başkanı Ödülü ,  Sosyal demokrat belediyeler derneği (sodem) tarafından Kozanın ipeğe heyecanlı yolculuğu projesi ile Sosyal Belediyecilik kategorisinde  ödül,Anadolu Yerel Yönetimler dergisi tarafından ,Kreş ve Gündüz Bakımevi Projesiyle eğitime destek kategorisinde yılın belediye başkanı ödülü aldık. Ülkemizin farklı yerlerinde düzenlenen yerel yönetimler  alanındaki panel ve seminerlere davet edilerek deneyimlerimizi paylaştık. Bu alanda tanınan .örnek bir kurum yarattık.

ALNIMIZ AK ,BAŞIMIZ DİK

Değerli hemşehrilerimizin refahı ,huzuru,güvenliği ,yaşam kalitesinin arttırılması hususunda vargücümüzle çalıştık.Daha yaşanabilir bir kent,daha yaşanabilir bir ülke için başladığımız siyaset yürüyüşünü her zaman alnımız ak başımız dik bir şekilde sürdürdük.

İlçemizin bilim,turizm ,tarım,sanayi,kültürkenti,yeşille mavinin buluştuğu,modern kent  kimliğini tamamlamış bir kent olması için gerekli adımları atması yönünde atılımlar gerçekleştirdik.

DEĞİŞİM ŞART DEDİK,DEĞİŞTİRDİK

Günü kurtarma anlayışıyla değil,yarını ve ilçemizin aydınlık geleceğini düşünerek çalıştık,ürettik.Şehrimize bir kimlik kazandırmanın çabası içinde olduk.Toplumun bütün kesimlerine hitap eden,teknolojik,bilimsel gelişmelerin ışığında değişen dönüşen dünyada ,yenilenerek ilerleyen bir anlayışla çalıştık.Sevdamızın kenti Samandağımıza 10 yıl  içinde önemli hizmetler gerçekleştirdik. Bu uğurda bizleri yalnız bırakmayan, desteklerini bizden esirgemeyen Samandağ halkına, mesai arkadaşlarıma,meclis üyelerimize teşekkür ediyorum .

TEŞEKKÜR EDERİM

Bizleri  iki dönem (2009-2019)Samandağ Belediye Başkanlığı görevine taşıyan değerli Samandağlı Hemşerilerime, bu onurlu görevde her zaman yanımda duran,canla başla çalışan ekip arkadaşlarıma,mesai arkadaşlarıma,meclis üyelerine  ve  bir çok fedakarlıklar yapan  eşime ve aileme sonsuz teşekkürler.Sağolun varolun.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER