Salı, Mayıs 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelCUMHURİYET KÖPRÜSÜ OLSUN.

CUMHURİYET KÖPRÜSÜ OLSUN.

Hatay Büyükşehir belediyesi tarafından yapılan İskenderun adliye civarındaki köprünün isim konusunda bir tartışma başladı. İskenderun Belediyesi meclisinin aldığı karar yapılan yerin “üniversite kavşağı” olsun önerisi kabul gördü.
Hatay Büyükşehir belediyesi ise İskenderun’da şehitler anıtı önünde bir imza masası açarak halka sormayı uygun buldu.
İmza masasına Vatan Partisi yöneticisi İbrahim Bedir, Türkiye Gençlik Birliği İskenderun Şube Başkanı Efe Can Çapık, Cumhuriyet Kadınlar Derneği İskenderun Şube Sekreteri Fatma Paksoy, Taşeron İşçileri Derneği Çukurova Federasyon Başkanı Sadık Karakaş, Eğitim İş İskenderun Şube Sekreteri Adnan Çelik ortak olarak “Bu köprü veya kavşağın Cumhuriyet olmasını öneriyoruz” diyerek imza attılar.
Cumhuriyet köprüsü veya kavşağı olmasının gerekçelerini ise şöyle açıkladılar.
“Biz Cumhuriyet sayesinde her şeyimizi elde ettik. Cumhuriyet sayesinde bir millet olduk. Bu gün Cumhuriyet Devrimlerine büyük bir saldırı düzenlenmektedir. Bir tarafta gericilik, bir tarafta bölücülük Cumhuriyet ile hesaplaşmanın mücadelesini yürütüyorlar. Biz kadınlar, biz işçiler, biz öğretmenler, biz gençler Cumhuriyetin değerini iyi biliyoruz. Onun için bütün milletimize Cumhuriyet temelinde yeniden ayağa kalkmasını ve yeniden tek millet olunmasını istiyoruz. Onun içinde bu buranın isminin CUMHURİYET KÖPRÜSÜ OLMASINI ÖNERİYORUZ.” Dediler.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER