Cumartesi, Mayıs 18, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberCumhuriyet Tırı-Atatürk'ü Anlatan Objeler Sergilendi

Cumhuriyet Tırı-Atatürk’ü Anlatan Objeler Sergilendi

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi tarafından hazırlanan ve ‘Rotamız Atatürk’ sloganı ile Türkiye’yi dolaşan Cumhuriyet Tırı Defne’ye geldi.

Milli mücadelenin 100. yılı münasebeti ile Defne Uğur Mumcu Meydanı’na gelen Cumhuriyet Tırının açılışını, Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel gerçekleştirdi.

“Cumhuriyet Tırı Yollarda” projesi ile hazırlanan tırda; Mustafa Kemal Atatürk’ün İstiklal Madalyası’ndan Nutuk’un ilk basımına kadar Atatürk’ü anlatan objeler sergilendi.

19-20 Ağustos tarihleri arasında, iki gün süre ile açık kalan Cumhuriyet Tırına Defnelilerin ilgisi yoğundu.

Cumhuriyet Tırının Defne’ye coşku getirdiğini ifade eden Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel: “ Milli mücadelenin başlamasının 100. yıl dönümü vesilesiyle, Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından hazırlanan; Atatürk, Cumhuriyet ve Kurtuluş Savaşı ile ilgili sergi ve objelerin yer aldığı Cumhuriyet Tırını Defnemizde ağırlamış olmaktan onur ve gurur duyuyoruz.

Atatürk devrimlerinin; ilke ve inkılaplarının yaşatılmasında başta Atatürkçü Düşünce Derneği olmak üzere emek veren herkese teşekkür ediyorum.

Cumhuriyet; ulusuna inanan, güvenen Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere hediyesidir. Bu tır, şehrimizdeki insanlarımıza cumhuriyet coşkusunu yeniden yaşatan, 100 yıl önceki tarihe tanıklık etmemizi sağlayan muazzam bir görsel şölendir. Atatürk sevgisini derinlerde yaşayan sevgili Defneli vatandaşlarımıza ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER