Salı, Mayıs 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunCumhuriyet treniyle 100.yıl kutlaması

Cumhuriyet treniyle 100.yıl kutlaması

Dörtyol ve İskenderun ilçelerinde öğrenciler, ‘Cumhuriyet’in aydınlık yüzleri tarihini öğreniyor’ projesi kapsamında Cumhuriyet temasıyla süslenen trenle Mersin’e gitti.


Cumhuriyetin 100. yılını kutlama etkinlikleri kapsamında İskenderun Nene Hatun Anaokulu ve Dörtyol ilçesi Ziya Gökalp İlkokulu tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Cumhuriyetin aydınlık yüzleri tarihini öğreniyor’ projesi, İskenderun tren garında gerçekleştirildi. Tren vagonlarının sergi alanına dönüştürüldüğü projede çocukların Cumhuriyetin 100. yıl temalı resimleri sergilendi. 29 Ekim temalı şarkılar söylendi, İstiklal Marşı okundu, bayraklarla Cumhuriyet coşkusu yaşandı. Velilerin yoğun ilgi gösterdiği Cumhuriyet treni çocukların uçurduğu balonlar eşliğinde İskenderun’dan Dörtyol ve Mersin’e hareket etti. İskenderun Nene Hatun Anaokulu Müdürü Hasan Akdoğan “Cumhuriyetimizin 100. yılına özel bir proje hazırladık trenin üzerini çocuklarımızın hazırladığı 100.yıl temalı resimlerle süsledik” dedi. 
Dörtyol Ziya Gökalp İlkokulu Müdürü Mahmut Bulut ise, “Çocuklarımıza tarihi iyi öğretebilmek ve Cumhuriyetin 100. yılına özel bir kutlama yapmak için Cumhuriyet treni projesini gerçekleştirdik. Düşmana ilk kurşunun atıldığı Dörtyol’a kadar çocuklarımızla gideceğiz Cumhuriyetimizin 100.yılını en güzel şekilde kutluyoruz” diye konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER