Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelCUMHURİYETİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

CUMHURİYETİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

 

Basın ve ifade özgürlüğünün simgesi Cumhuriyet gazetesine ve Özgür basına  yönelik baskılara karşı  , Laik ,demokratik Cumhuriyet’e  sahip çıkmak için 10 Kasım Perşembe Günü sat 12.00’de  Samandağ Belediyesi önünden Abdullah Cömert alanına kadar esnaflara Cumhuriyet gazetesi  dağıtıldı. Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir Esnaflarla tek tek sohbet ederek Cumhuriyet Gazetesi hediye etti. Başkan Nehir halkın yoğun ilgisiyle karşılaşırken ,vatandaşlara  Cumhuriyet gazetesine ,özgür basına ve Laik demokratik Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmanın önemini vurguladı.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir Abdullah Cömert alanında Yaptığı  konuşmada  :”Bu ülkenin neredeyse yaşıyla özdeş bir geçmişi olan Cumhuriyet gazetesine, özgür basına  yapılan baskılar kabul edilemez. Hem Cumhuriyet Gazetesine yapılan baskılar,hem de laik demokratik Cumhuriyetimize yönelik tehditlere karşı ,olağanüstü hal yasalarının kaldırılması  için bir araya geldik. Bu sürece destek verdiğiniz sizlere teşekkür ediyorum.”dedi.

Samandağ CHP İlçe Başkanı İbrahim Aydoğan:”Hemen Cumhuriyetle yaşıt bir gazetemiz.Cumhuriyet gazetesine yönelik yapılan baskıları ,tutuklamaları asla kabul edemeyiz.Muhalefetin sesini kısmaya çalışan,meclisi baybas etmeye çalışana saray diktatörlüğüne her gün meydanlara çıkarak karşı duracağız. .Bütün aydın devrimci demokrat öğretmenlerimize akademisyenlerimize,aydınlarımıza sahip çıkmak için meydanlarda olacağız .”dedi.

Samandağ  Belediye Başkanı Mithat Nehir,Samandağ CHP İlçe Teşkilatı Başkanı İbrahim Aydoğan,Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı M.Ali Kamacı, CHP İl kadın Kolları Başkan yardımcısı Hülya Nehir, Belediye Meclis Üyeleri Adil Nural,Berna Kaplan ,M.Cumhur Karaali ,Samandağ Cemevi Derneği Başkanı Tevfik Fatma,CHP İl, ilçe yöneticileri ve vatandaşlar  birlikte gazete dağıttılar.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER