Perşembe, Mayıs 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay“Cumhuriyetimizin 100. Yılında Hatay”

“Cumhuriyetimizin 100. Yılında Hatay”

Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri çerçevesinde “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Hatay” konulu bir konferans  Mustafa Kemal Üniversitesi Konferans Salonunda, gerçekleştirildi.

Hatay Valisi  Mustafa Masatlı, Mustafa Kemal Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, il protokolü ve çok sayıda davetlinin de katılımıyla gerçekleştirilen konferansa Millî Savunma Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, Milli Savunma Üniversitesi Öğretim Üyesi Bünyamin Kocaoğlu ve Mustafa Kemal Üniversitesi  Öğretim Üyesi Dr. Süleyman Hatipoğlu konuşmacı olarak katıldılar.

Konferansta öncelikle atalarımızın Anadolu’ya gelişleri ve Milletimizin bugüne kadarki geçirdiği süreç ele alındı. Kurtuluş Savaşı öncesinden savaş yıllarına ve daha sonraki süreçlerde Hatay’ımızın durumu ve stratejik önemine vurguların yapıldığı konferansta duygu dolu coşkulu anlar da yaşandı.

Konuşmalarının sonunda düşüncelerini aktaran Hatay valisi Mustafa Masatlı, ,  teşekkür konuşmalarının başında,  Cumhuriyetimizin 100. yılının yapılan etkinliklerle sevinç, gurur ve mutlulukla kutlanılmaya başlandığını ve 29 Ekim günü de Cumhuriyet Bayramımızın şehrimizde halkımızla birlikte büyük bir coşkuyla kutlanılacağını dile getirdi.

Vali Mustafa Masatlı  konuşmasını şöyle sürdürdü:

Atalarımızın vatan edindiğimiz bu topraklara ne zaman geldi, bu coğrafyada neler yaptı ve bu coğrafya en son nasıl şekillendiğini kıymetli hocalarımız tarihî vesikalar ışığında dile getirdi. Türk Milleti olarak kurduğumuz son devlet, Cumhuriyetimizdir ve sonsuza kadar da yaşayacaktır.

 Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Hatay’ımıza “Benim şahsi meselemdir” diyecek kadar özel bir ihtimam vermiştir. Bizler, Cumhuriyeti kuranlardan bayrağı teslim aldık, bizden sonraki nesillere de teslim edeceğiz. Şunu buradan net bir şekilde ifade edelim “Hatay, bizim de şahsi meselemizdir.

Asrın felaketine maruz kalan Hatay’ımızı şahsi meselemizdir diyerek ihya ve inşa ederek tekrar ayağa kaldıracağız. Binlerce yıl yaşamasına vesile olacağız. Bu, şu an için en büyük sorumluluğumuzdur.”

Konuşmalarının sonunda Vali Mustafa Masatlı , kıymetli akademisyenlere, daveti  kırmayıp geldikleri ve Hatay’ımıza katkıda bulundukları için teşekkürlerini sundular.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER