Cumhuriyetimizin 103. yılını kutladık

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 103. yıl dönümü, İskenderun’da düzenlenen törenlerle  kutlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, 28 Ekim’de Atatürk Anıt Alanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı. Kutlamalar, 29 Ekim sabahı İskenderun Kaymakamlığı binasında gerçekleştirilen tebrikat töreniyle devam etti.

İskenderun Kaymakamı Muhammet Önder, CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Garnizon Komutanı Ayhan Tüten, Belediye Başkanı Mehmet Dönmez ve protokol üyelerinin katıldığı törende, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

 

Tebrikat töreninin ardından Atatürk Bulvarı’nda düzenlenen kutlama programında Kaymakam Muhammet Önder, Garnizon Komutanı Ayhan Tüten , Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, tören aracı üzerinden vatandaşları ve öğrencileri selamladı.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Kaymakam Muhammet Önder, Cumhuriyet’in Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin ve kendi geleceğine sahip çıkma iradesinin en önemli kazanımı olduğunu vurguladı. Cumhuriyet’in ortak iradeyi, eşit vatandaşlığı, millî birlik ve beraberliği temsil ettiğini belirten Önder, gelecek nesillere daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye bırakmanın önemine dikkat çekti.

 

Gençlere de seslenen Önder, bilimi rehber edinen, araştıran, üreten ve ülkesine karşı sorumluluklarını yerine getiren bireyler olarak yetişmelerinin önemini vurguladı. İskenderun’un limanı, sanayisi, ticareti ve çalışkan insanlarıyla ülke ekonomisinde önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Önder, 6 Şubat depremlerinin ardından şehrin yeniden ayağa kaldırılması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

 

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından Cumhuriyet Bayramı’nın anlam ve önemini anlatan şiirler okundu. Programda jandarma komandolarının sergilediği gösteri, izleyenlere gurur dolu anlar yaşattı.

 

Bando eşliğinde gerçekleştirilen resmî geçit töreninde 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı, Deniz Üs Komutanlığı, emniyet teşkilatı, çeşitli kamu kurumları, okullar ve özel eğitim kurumlarının katılımcıları yer aldı.