Salı, Mayıs 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelDarbeci Askerlerin Talimatlarını Polislere Aktarmış

Darbeci Askerlerin Talimatlarını Polislere Aktarmış

Hatay’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili hazırlanan, mahkemece kabul edilen iddianamede, örgütün kentteki “emniyet imamı” olduğu belirtilen firari sanık, eski 3. Sınıf Emniyet Müdürü E Ö’ın 15 Temmuz gecesi darbeci askerlerden aldığı talimatları örgüt üyesi polislere aktardığı bildirildi.

 

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında aralarında asker ve polislerin de bulunduğu 44’ü tutuklu, biri firari 45 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan, 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 112 sayfalık iddianamede, örgütün “emniyetten sorumlu imamı” firari e.ö nın 15 Temmuz gecesi ve öncesinde yaptıkları detaylı şekilde anlatıldı.

İddianamede, firari sanık Özkan’ın, darbeciler tarafından işgal edileceği düşüncesiyle emrindeki personeli İl Emniyet Müdürlüğü yakınlarında görevli oldukları sokaklardan çekerek güvenlik zafiyeti oluşturduğu, emrindeki personele askerle karşı karşıya gelmeleri halinde silah kullanmamaları, direnmemeleri yönünde talimat verdiği belirtilerek, darbe girişimini destekler mahiyette konuşmalar yaparak görevli personelin direncini kırmaya çalışan, aralarında komiserlerin de bulunduğu 26’sı tutuklu 28 polisin tespit edildiği aktarıldı.

“Askerler de bu vatanın evlatları, çatışmaya girmeyin”

Öte yandan, iddianamede tutuklu sanıklardan, dönemin Trafik Denetleme Şube Müdürü M K E’nin polislere yönelik konuşmasına da yer verildi.

Darbe girişimiyle ilgili Hatay Emniyet Müdürlüğünde bilgisine başvurulan polis memuru, iddianamedeki ifadesinde o gece yaşadıklarını anlattı.

O gün saat 14.00’te görev aldığını, 21.00-23.00 saatlerinde de uygulama için alışveriş merkezi önünde bulunduğunu belirten polis memuru, şunları söyledi:

“Darbe girişiminin olduğunu çevreden duydum ve saat 23.00 sıralarında anons edilerek tüm ekipler Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne çağrıldı. Şube Müdürümüz ile şubede karşılaştım, silahımı evde unuttuğumu söyledim ve gidip almak istediğimi ilettim. O da bana ‘Silaha gerek olmadığını, şubede beklememi söyledi. Ben de iki üç dakika sonra silahımı almak için eve gitmem gerektiğini yeniledim ve bana ‘Git’ dedi.

Silahımı alıp şubeye döndüğümde müdürüm , bizlere ‘Arkadaşlar, konuyu biliyorsunuz, darbe girişimi olmuştur. Askerler buraya geldiğinde silahlarınızı vermeyin ama çatışmaya da girmeyin. Onlar da bu vatanın evlatları, siz burada oturun, benden talimat bekleyin.’ şeklinde konuşma yaptı.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER