Cuma, Mayıs 10, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunDayanışma Gecesi Siyasileri Buluşturdu

Dayanışma Gecesi Siyasileri Buluşturdu

Akdeniz Eczane Teknisyenleri Federasyonu ve İskenderun Derneği yönetimi, düzenlediği dayanışma gecesinde, kenttin birçok STK temsilcisini, protokolünü, siyasi parti temsilcilerini bir araya getirdi.

İsa Taş Plaza düğün salonunda gerçekleştirilen her kesimden yoğun ilgi gören geceye, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İSTE (İskenderun Teknik Üniversitesi) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, Güneydoğu Anadolu Eczane Teknisyenleri Federasyonu Başkanı Aydın Dağın da katıldı.

Akdeniz Eczane Teknisyenleri Federasyonu ve İskenderun Derneği Başkanı Cemal Çelik, 1997 yılında kurdukları derneğin bir amaçları, hayalleri olduğunu, gerçekleştirmek için mücadele verdiklerini vurgulayarak “Öncelikli olarak mesleğimizle ilgili statü değişikliğini getirdik. Kalfa olan ismimiz, teknisyen olarak resmi gazetede yayınlandı. Eczanede çalışanlarımıza daha sonra teknisyenler belgesi kazandırdık. Üniversitelerde eczane teknisyenliği bölümünü gündeme getirdik, çok şükür o da açıldı. Şimdi eczanelerde belgesiz teknisyen çalışamıyor. Dernek mücadelemizi ülke geneline yaydık. Akdeniz Eczane Teknisyenleri Federasyon Başkanlığına layık görüldüm. Bu gururu tüm İskenderunlularla birlikte yaşıyorum. Sizlerin desteğiyle buralardayız. İskenderun’un adını duyurmak için de her platformda, her türlü çabayı sarfediyoruz” diye konuşu.

İSTE (İskenderun Teknik Üniversitesi) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, bu yılın haziran ayında YÖK’den Dörtyol Sağlık Meslek Yüksekokulu’nda Eczane Teknisyenleri bölümünün açılış müjdesini aldıklarını ifade etti. Rektör Depci’ye desteklerinden dolayı Başkan Cemal Çelik ve Kaymakam Demiryürek plaket takdim etti.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da, nezih bir toplulukla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek 31 Mart 2019 tarihinde göreve başladığı günden buyana yaptıkları hizmetleri paylaştı.

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül ise Eczane teknisyenleri derneğinin kurulduğu 1997 yılından buyana birlikte çalıştıklarını, destek verdiklerini vurgulayarak “Çünkü o günlerde Ülkü Ocakları Başkanıydım, arkasından ilçe başkanlığı olduğum ve aday olduğumuz dönem, nihayetinde Belen Belediye Başkanı olduğumda da desteğimiz sürdü. Bugün de burada olmaktan şeref duyuyorum” dedi.

Eczane teknisyenlerinin bugüne kadar kat ettiği mesafenin çok anlamlı ve kıymetli olduğuna işaret eden Kaymakam Murat Sefa Demiryürek “Sakin meslekler vardır, sakin işler yaparlar, yaptıkları iş çok kıymetlidir, hiçbir zaman öne çıkmazlar. Ama işlerini nezih ve düzgün bir şekilde yapmaya devam ederler. Benim nezdimde bu (derneğin) odanın temsil ettiği kıymet böyle bir kıymettir. Uzun yıllar istikrarlı çalışan insanlardır” diye konuştu.

Güneydoğu Anadolu Eczane Teknisyenleri Federasyonu Başkanı Aydın Dağ da Fransa, Belçika Hollanda, Çek, Avusturya Macaristan gibi ülkelere gittiklerini, orada bu işlerin nasıl yapıldığını görme imkanı bulduklarını aktararak “Çekler 1967’de Eczane teknisyenliği lisesi açmışlar. Almanlar 1963’de açmışlar, onların örneklerini getirdik, sağlık ve Milli Eğitim Bakanlığımıza, Türkiye Eczacılar birliğine sunduk. Biz de konfederasyonumuzu kurduk. Bu eğitimler için YÖK’le görüştük, 2008 yılında Eskişehir Üniversitesinde 40 kişi alarak bölüm açtı. Arkasından Mersin Üniversitesi 40 kişi alarak bölüm açtı ve şimdi ülkemizde 70-80 adet Eczane Teknikerliği yüksekokulu var” şeklinde konuştu.

Düzenlenen gecede İskenderun Eczane Teknikerleri Derneği yönetimi sürpriz yaparak aynı zamanda Akdeniz Federasyonu Başkanı Cemal Çelik’e Doğu Anadolu Federasyon Başkanı Aydın Dağ ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile birlikte plaket takdim etti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER