Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberDefne Ve Arsuz ilcelerinde Sağlık Ocaklarını Hastane Olarak Göstermeyin

Defne Ve Arsuz ilcelerinde Sağlık Ocaklarını Hastane Olarak Göstermeyin

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Arsuz ve Defne Devlet hastanelerini bir kez daha gündeme taşıdı. Hatay’ın sağlık hizmetlerinde yeterli ölçüde kamu hizmeti alamadığını söyleyen Serkan Topal, “Arsuz ve Defne ilçeleri Hatay’ın gelişme aksında olan iki önemli ilçemizdir. Bu iki ilçemiz toplam olarak 250 bine yakın nüfusu barındırmaktadır. Her geçen gün nüfus yapısı hızla değişen bu iki ilçemizin sağlık ihtiyaçlarını, Aile Hekimliği birimleri ile veya Toplum Sağlık Merkezleri ile karşılamayacağımız çok açıktır. Kaldı ki iki ilçemiz, Ülkemizin 15 İlinden daha büyük nüfusa sahiptir. Arsuz ve Defne Halkı sorunlarına acil çözüm beklemektedirler” dedi.

ARSUZ VE DEFNE 15 İLDEN DAHA BÜYÜ NÜFUSA SAHİPTİR

Topal, açıklamasını devamında “Mevcut haliyle 250 bin nüfusu barındıran ve her geçen gün nüfus yapısı hızla değişen bu iki ilçemizin sağlık ihtiyaçlarını Aile Hekimliği birimleri ile veya Toplum Sağlık Merkezleri ile karşılamayacağımız çok açıktır. Kaldı ki 250 bin nüfusu ile bu iki ilçemiz, Ülkemizin 15 İlinden daha büyük nüfusa sahiptir. Arsuz ve Defne Halkı sorunlarına acil çözüm beklemektedirler. Bizlerde yeni yasama yılına girmeden bu önemli ve haklı talebi huzurunuzda bir kez daha dile getiriyor ve hükumeti uyarıyoruz. Dörtyol ilçemizinde benzer sorunu vardı, geçtiğimiz nisan ayında AB Hibeleri ile 250 yataklı yeni bir hastanenin temeli atıldı. Öncülük eden arkadaşları, kamu görevlilerimizi kutluyoruz. Defne ve Arsuz Halkı da aynı şekilde Sağlık Bakanlığından ve özellikle Sayın Cumhurbaşkanı’ndan ilgi ve destek bekliyor. Devletin ve hükumetin kendilerine üvey evlat muamelesi yapmasını istemiyorlar. Bizlerde Sayın Sağlık Bakanına Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyoruz. Defne ve Arsuz Halkının sağlıklı yaşama hakları anayasal güvence altında değil midir? Bu hastaneler neden devreye alınmıyor. Hükumetin temel görevi anayasada yazıldığı üzere halkına yeterli oranda sağlık hizmeti sunmak değil midir? Anayasal görevinizi neden yapmıyorsunuz? Sizler kamu yatırımlarını seçim sandığından çıkan oyların sonucuna göre mi planlıyorsunuz. Defne’de, Arsuz’da insanlar, gençler herhangi bir kazada, zamana yenik düşüyor ve kan kaybından ölüyor. Buna göz yummaya devam mı edeceksiniz?” sorularını sordu.

SAĞLIK OCAKLARINI HASTANE OLARAK GÖSTERMESİNLER

“Her zaman dediğimiz gibi bir kez daha tekrar ediyoruz. Hatay ili Suriye savaşının en çok mağdur olanıdır. Hatay iline özel ödenek verin. Özellikle sağlık alanında üniversite ve kamunun hastanelerini her derde derman olacak olanaklara kavuşturun. Geçmişte Hatay’da sel sularını baraj sandığınız gibi, sağlık ocaklarını da size hastane olarak göstermesinler” diyen Topal, daha sonra Cumhurbaşkanına seslendi. Topal, “Sayın Cumhurbaşkanı; sizi aldatmıyorum, gerçekleri söylüyorum Hatay’ın Arsuz ve Defne ilçelerinde devlet hastanesi yok! Hatay halkının sizi hayırla yad etmesini istiyorsanız, bu hastanelerin bir an önce devreye girmesini sağlayın. Size, şahsınızın da sık kullandığı Şeyh Edebalı’nın“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın ” sözünü hatırlatmak isterim” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER