Salı, Mayıs 14, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelDefne’de Aşure etkinliği…

Defne’de Aşure etkinliği…

Alevi Kültür Dernekleri tarafından Defne ilcesinde düzenlenen ‘Aşure lokması’ etkinliği yoğun ilgi gördü.


Defne Gözde Düğün salonundaki etkinliğe, CHP Hatay Milletveki Mehmet Güzelmansur, CHP, HDP, EMEP, İHD, DİSK ilçe temsilcileri, Ehlibeyt Vakfı, İskenderun Alevi Kültür Dernekleri, Hatay Dernekler Platformu, İskenderun Hacı Bektaş Veli Vakfı, Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkez Yöneticisi Şube Başkanı Kemal Soysüren, Hatay Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, ilçe Belediye Meclis üyeleri, Şehit ve Gazi aileleri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Muharrem ayının Aleviler için önemine değinilen etkinlikte, inancın felsefesinde itikatında, sevgisinde Hz. Muhammed’e ve onun Ehli beytine canı gönülden ‘Aşk-ı Muhabbeti’ ile bağlı olan Alevilerin yaşadıkları ortak insanlık sevgisine değinildi.

Kerbela şehitlerinden bugüne kadarki tüm mazlum şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulan etkinlikte, Defne AKAD adına Sait Altun günün önem, anlamına ilişkin bir konuşma yaptı, Belediye Başkanı İbrahim Güzel’e ve personeline derneği adına teşekkür etti.

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur Aleviliğe vurgu yaparak “Alevilik demek, kardeşlik, birbirine sarılmak, Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına bağlılık, sevgi, hoşgörü demektir” dedi.

Aşure Etkinliği daha sonra Pir Ercan Kazım Özer Dedenin duasının ardından Bağlama sanatçısı ve Maraş Pazarcık Semah ekibinin sunumunun ardından etkinlikte katılımcılara ‘aşure lokması’ ikram edildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER