Pazartesi, Nisan 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelDEFNE'DE DOĞALGAZ GİRİŞİMİNDE AŞAMA YAMAN: DOĞA DOSTU ENERJİYE İHTİYAÇ VAR

DEFNE’DE DOĞALGAZ GİRİŞİMİNDE AŞAMA YAMAN: DOĞA DOSTU ENERJİYE İHTİYAÇ VAR

 

Çevre dostu olarak bilinen ve diğer yakıt türlerine göre temiz bir enerji gurubunu oluşturan doğalgazla ilgili girişimlerini aralıksız sürdüren Defne Belediyesi, Mart ayı olağan Meclisi’nden doğalgaz dağıtım bölgesinin genişletilmesine yönelik karar çıkardı.
Defne Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısı gündeminde yer alan doğalgaz döşeme faaliyetleri ve dağıtım bölgesinin genişletilmesine yönelik maddeyle ilgili görüşlerini açıklayan Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, “Her gittiğimiz mahallede doğalgaz talebiyle karşılaşmak, halkımızın bu konudaki yaklaşımlarını sergilemesi açısından önem vericidir. Çevre kirliliğinin arttığı bir ortamda, doğanın, çevrenin, dolayısıyla insan geleceğinin ciddi bir sigortası olan doğalgaz ile ilgili girişimlerimiz devam ediyor. Meclisimizin oybirliği ile aldığı karar, doğa dostu enerjiye ihtiyaç duyulmasının da yansımasıdır. Kararımızı en kısa zamanda Bakanlığa ve ilgili kurumlara ileterek, ilçemize doğalgaz döşemesinin adımını atmak istiyoruz. Beklentimiz, Hatay’da doğalgaz çalışmalarını yürüten Aksagaz Bölge Müdürlüğünün Defne ilçemizle ilgili yapacağı planlama sürecidir” ifadesini kullandı.
Dünyada kullanımı hızla yaygınlaşan doğalgaz kullanımının Defne ilçesinde başlatılmasına yönelik çalışmalarla ilgili gerek Bakanlık, gerek Vilayet ve gerekse Bölge Müdürü Metin Ceyhan’la sürekli görüşüldüğünü belirten Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, “Verimli bir yakıt olmasının yanında çevreyi temiz tutma ve doğaya zarar vermeyen doğalgazın ilçemizde yaygınlaştırılması için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Özellikle Harbiye yolunda bu yıl içerisinde yenilecek yol ve kaldırım çalışmaları tamamlanmadan doğalgaz ana hattın döşenmesiyle ilgili mutabakata vardık. Yeni yapılacak yolumuzun doğalgaz için yeniden kazılmaması için önceden bir planlama yapılmasına öncülük ettik. Uyumlu çalışmalara katkı sunan Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm yatırımcı kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.
Defne Belediye Meclisi’nde alınan kararın ardından Aksagaz Hatay-Osmaniye Bölge Müdürü Metin Ceyhan’la bir araya gelen Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, ilçenin kalkınmasına yönelik yatırımcı kurum ve kuruluşlarla eşgüdüm içerisinde çalışmanın önemine değinerek, verimli çalışmanın sağlıklı iletişim ve ortak akılla sağlanabileceğinin altını çizdi.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPD) tarafından dağıtım lisansı olan Aksagaz Hatay-Osmaniye Bölge Müdürü Metin Ceyhan ise, Defne Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü çalışmalarda gösterdikleri duyarlılıktan kurum olarak son derece memnuniyet duyduklarını ifade etti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER