Perşembe, Mayıs 9, 2024
No menu items!
Ana SayfaDefneDefne'de Gezi Davası Kararları Protesto Edildi

Defne’de Gezi Davası Kararları Protesto Edildi

Gezi davasıyla ilgili  verilen kararları protesto etmek amacıyla, aralarında Gezi Anneleri ve TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay’ın da olduğu çok sayıda kişi, Defne ilçesi Uğur Mumcu Meydanı’nda bir araya geldi, “hak, hukuk, adalet” sloganları attı.

Aralarında, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı, Partinin Hatay Milletvekili Barış Atay’ın da olduğu çok sayıda kişi, Gezi sürecinin yargılandığı davada alınan kararları protesto etme amacıyla, Defne ilçesi Uğur Mumcu Meydanı’nda bir araya geldi. Protesto eylemine, Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz ve Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan da katıldı.

Bilindiği gibi, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, aldığı kararında, iş insanı Osman Kavala’nın “casusluk” suçlamasından beraat ve tahliyesine, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs Etme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına hükmetmiş, içlerinde Mücella Yapıcı gibi isimlerin de bulunduğu yedi sanık ise 18’er yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

”MÜCADELE MESAJI”

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) gibi siyasi partilerin temsilcilerinin de olduğu protestoda, “Geziyi Savunuyoruz” diyenlere yönelik bir konuşma yapan TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay, şunları dile getirdi:

“Alınan kararlar, birer beyandır. AKP ve MHP, bu ülkenin emekçi halkına, bu ülkenin toplumsal muhalefetine açtığı savaşı sürdüreceğinin beyanını vermiştir. Çok net söylüyorum… Savaşa davetiniz kabulümüzdür! 31 Mayıs 2013’te söylediğimizi, 2022’de yine söylüyoruz. 9 yıldır bunun mücadelesini veriyoruz. Gerekirse size karşı 19 yıl daha, 29 yıl daha, ömür boyu vereceğiz bu mücadeleyi, emin olabilirsiniz!

Son sözüm ise halkımıza… Gezi direnişini beraber yaptık. Beraber direndik, omuz omuza mücadele ettik, kayıplar verdik, arkadaşlarımız yaralandı, arkadaşlarımız öldürüldüler, hayatları çalındı hepimizden.”

”MİLYONLARDIK”

“Gezi’de, milyonlarca insandık” diyen Atay, sözlerini şöyle tamamlandı:

“Dün, 8 arkadaşımız tutuklandı. Gezi, 8 kişiden ibaret değil. Nasıl o gün milyonlarca insan o meydanları doldurduysak, hala bizlere vermeye çalıştıkları bütün o korkulara rağmen, o milyonların bu ülkede olduğunu biliyoruz. Eğer AKP-MHP, milyonlarca insanı tutuklamayacaksa, Gezi direnişi hiçbir zaman mağlup olmayacak, bunu bilesiniz. Sonuna kadar direneceğiz, bu ülkeyi de size bırakmayacağız!”

-GEZİ ANNELERİ-

Gezi eylemlerinde hayatını kaybeden çocuk ve gençlerin aileleri ise Gezi Davası’ndan çıkan karara tepkilerini şöyle paylaştılar:

Ali İsmail Korkmaz’ın Annesi Emel Korkmaz: Bu ülkede, bir kez daha adaletin olmadığını gördük. Tutuklanması gerekenler, bizim çocuklarımızı katleden insanlar. Berkin’in katili, Ali İsmail’in katilleri, diğer evlatlarımızın katilleri cezalandırılmamışken, bu insanların cezalandırılmasını kınıyorum.

Ahmet Atakan’ın Annesi Emsal Atakan: Adalet istiyoruz. Adalet, adalet, adalet… Aydınlarımızı içeri attılar, katiller dışarıda geziyor. Katilleri yargılamıyorlar. Katilleri kimlerin savunduğunu da biz biliyoruz. Gezi halktır, Gezi yargılanamaz. Gezi’yi savunuyoruz.

Berkin Elvan’ın Annesi Gülsüm Elvan: Üzgünüz, öfkeliyiz, mücadelemize devam edeceğiz.

Berkin Elvan’ın Babası Sami Elvan: Gezi, onurumuzdur. Gezi’ye, kimseye laf söylettirmeyiz. Onlar da Gezi’nin savunucularıdır. Haksızlığa karşı mücadele etmiş insanlardır. Yürekten inanıyorum, onlar en kısa zamanda özgürlüklerine kavuşacaklar.

Mehmet Ayvalıtaş’ın Babası Ali Ayvalıtaş: Yüce Türk Yargıçlarına, yüce Türk Halkına soruyorum… Adalet öldü mü? Adalet yaşıyor mu? Adaleti bekliyoruz!

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER