Salı, Nisan 30, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberDefne’de Sağlık Merkezi Protokolü İmzalandı

Defne’de Sağlık Merkezi Protokolü İmzalandı

 

Defne Belediye Başkanlığı ile Hatay İl Sağlık Müdürlüğü; Defne Belediyesi eski Turunçlu Hizmet binasının Sağlık Merkezi’ne dönüştürülmesi hususunda protokol imzaladı.

29 Ağustos Perşembe Günü Defne Belediyesi Harbiye Ana Hizmet Binasında gerçekleşen protokole; Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat, Defne İlçe Sağlık Müdürü Dr. Deniz Güzelyurt, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Vekili Dr. Ebru Akçora ve Defne Belediye Başkan Yardımcıları katıldı.

Defne Belediye Başkanlığı adına Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel ve Hatay İl Sağlık Müdürlüğü adına Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat tarafınca imzalanan protokole göre,  Defne Belediyesi eski Turunçlu Hizmet binası yerine kurulacak olan Sağlık Merkezi’nde; Psikolojik Danışmanlık, Kanser Erken Teşhis ve Tarama Eğitim Merkezi (KETEM), Sağlıklı Beslenme Danışmanlığı, Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması (AÇSAP) Danışmanlığı, Fiziksel Aktivite Danışmanlığı, Röntgen, Mamografi, Laboratuvar Birimleri ve 112 İstasyonu yer alacak.

Sağlık Merkezine dönüştürülecek olan Defne Belediyesi eski Turunçlu Ek Hizmet Binası; Defne Belediyesince gerekli tadilat ve onarımdan geçirilerek halkın kullanımına hazır hale getirilecek.

Güzel: “ Defnemizin Önemli Bir Eksiği Tamamlanacak”

Defne Belediyesi Ana Hizmet Binasının Harbiye’ye taşınması üzerine atıl durumda olan Turunçlu Hizmet Binasını halka hizmet adına bir Sağlık Merkezi’ne dönüştürecekleri için oldukça mutlu olduğunu ifade eden Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel: “Belediyecilik parke yapımından ibaret değildir. Kültürel, sanatsal, sosyal alanlarda da üzerimize düşen görevi yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Defne’nin en büyük kent meydanının yakınında bir Sağlık Merkezi olmasının halkımızın yararına olacağını düşündük. İlçemizin önemli bir eksiğinin giderilecek olmasından ötürü mutluyuz.

Güzel: “Bu Daha Başlangıç, Asıl Hedefimiz Defne Devlet Hastanesi”

Defne Sağlık Merkezi’nin bir başlangıç olduğunu, asıl projelerinin Defne’ye bir devlet hastanesi kazandırmak olduğunu belirten Başkan Güzel: “Devlet Hastanesi, ilçemizin çok önemli bir eksiği. Bir sonraki projemiz; Defnemize bir devlet hastanesi kazandırmak olacak. Bu konuyu oldukça önemsiyor, gerekli prosedürlerin aşılması için elimizden ne geliyorsa yapacağımızın sözünü veriyoruz.

Defne Sağlık Merkezi Protokolünü imzalayarak önemli bir adım attık. Bu konuda büyük emekleri olan Hatay İl Sağlık Müdürümüz Dr. Mustafa Hambolat’a ve Defne İlçe Sağlık Müdürümüz Sayın Dr. Deniz Güzelyurt’a teşekkür ediyor; bu vesile ile Hatay İl Sağlık Müdürümüz Dr. Mustafa Hambolat’a da yeni görevinde başarılar diliyorum.” dedi.

Hambolat: “Defne’ye Devlet Hastanesi Kazandıracağız.”

Böylesi önemli bir protokolü imzaladıkları için mutlu olduklarını ifade eden Hatay İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat; “Defne Belediyesi ile birlikte kazandıracağımız Sağlık Merkezi; Defne İlçemiz için gerçekten önemli bir ihtiyaçtı. Özellikle kadınlarımız için önem teşkil eden Kanser Erken Teşhis ve Tarama Eğitim Merkezi (KETEM)’in uygulamaya geçmesi için elimizi çabuk tutmaya özen göstereceğiz. Defne gibi nüfus bakımından oldukça yoğun olan bir ilçeye devlet hastanesi kazandırmak adına gerekli çalışmaların başlatılmasını sağlayacağız. Sağlık konusunda ki hassasiyeti ve özverili çalışmaları için Defne Belediye Başkanı Sayın İbrahim Güzel ve Defne İlçe Sağlık Müdürümüz Sayın Dr. Deniz Güzelyurt’a gönülden teşekkür ediyorum. Sağlık Merkezi Protokolü tüm Defne’ye hayırlı olsun.” dedi.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER