Cumartesi, Haziran 8, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelDEFNE’DEN BİR İLK DAHA

DEFNE’DEN BİR İLK DAHA

 

Defne Belediyesi; 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile taşeron işçilerin, belediyelerin iktisadi teşekküllerinde işçi statüsünde kadroya alınması ile birlikte Genel İş Sendikası ile Toplu İş Sözleşmesi imzaladı.

Taşeron işçilerin kadroya alınması ile birlikte Türkiye’de Toplu İş Sözleşmesi imzalayan ilk Belediye olan Defne Belediyesi, tüm emekçi işçilerin katılımıyla Genel-İş Sendikası ile Toplu iş Sözleşmesi imzaladı.

Defne Belediyesi Turunçlu Tören Alanı’nda gerçekleşen törene, Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Genel-İş Sendikası Mali İşler Dairesi Başkanı Mehmet Güleryüz, Hatay Şube Başkanı Yusuf Berkyürek, Şube Sekreteri Emin Doğruel, CHP İl Başkanı Halil İbrahim Özgün, Def-Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kuş, Meclis Üyeleri, Birim Müdürleri ve belediye çalışanları katıldı.

ÇALIŞKAN: “ BU TABLODA EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ.”

Defne Belediyesi Toplu İş Sözleşmesine katılım gösteren Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan; Tarihi kökleri çok geçmişe giden bir coğrafyada, Defne’de olmaktan ötürü mutlu olduğunu dile getirdi.

‘Emek en yüce değerdir’ diyerek emeğe değer verenleri başlarının üstünde taşıdıklarını ifade eden Çalışkan: “Emek dostu başkanımız Dr. İbrahim Yaman’a hassasiyetinden ötürü teşekkür ediyoruz.  Bir ilke imza atan Defne Belediyesi ile yaptığımız Toplu Sözleşme ile emekçi işçilerimizin alın terlerinin sonuna kadar savunucusu olmaya devam edeceğiz. Emeğimiz, alın terimiz, çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği için mücadelemizi sürdürmekten vazgeçmeyeceğiz. Yaşamı farklı değerlendirsek bile bir arada olmaya, örgütlülüğe ihtiyacımız var. Bugün bu tablo, ortak yönümüz emek ile bu kutsal çatı altında hep birlikte olduğumuzun göstergesidir. Bu tabloda emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” açıklamalarında bulundu.

BERKYÜREK: “ BU BİR FİNAL DEĞİL, BAŞLANGIÇTIR.”

Genel-İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Yusuf Berkyürek, yapılan Toplu İş Sözleşmesi’nin uzun soluklu bir çalışmanın finali değil de başlangıcı olduğuna dikkati çekerek OHAL ortamında, sendika uzmanları ve Genel Başkanın önderliğinde yapılan doğru tahliller ile taşerondan kadroya geçen işçiler ile Türkiye’de yapılan ilk Toplu Sözleşme olduğunu belirtti.

Berkyürek: “Bugünkü şartlarda Toplu Sözleşme düzenine sahip olabilmenin ayrıcalık olduğu bir dönemde, bunun kıymetini bilen Defne’yi layık olduğu yere taşıyacağız. Bu süreçte seçildiği günden itibaren sorunları işçilerin lehine bir yaklaşımla çözmeye gayret gösteren Başkanımız Sayın Dr. İbrahim Yaman’a; Genel Başkanımız önderliğinde Genel-İş Sendikamızın Genel Yönetim Kurulu’nun bu işin bu noktaya gelmesinde bizlere verdikleri desteğe, birlikte yol yürümekten bu mücadeleyi omuz omuza birlikte örgütlemekten keyif aldığım Genel-İş Şube Sekreterimiz Emin Doğruel’e ve sabırla bugünü bekleyen tüm emekçi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” sözlerine yer verdi.

YAMAN: “BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ, BİZ DEFNE’YİZ”

Yapılan Toplu İş Sözleşmesi Töreni’ni bir şölene, düğüne benzeten Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman; çalışanları ile büyük bir aile olduklarını vurguladığı konuşmasında şu cümlelere yer verdi:

“Sadece ülkemizde değil tüm dünyada; yaşama dair tüm değerleri koruyacak, demokratik yaşam mücadelesini her alanda sahiplenecek tek sigorta emektir. Defne; emeklerimizin karşılığını imza attığı ilklerle, rekortmenlikleri, şampiyonlukları ile öylesine içselleştirdi ki, bununla hem heyecanlanıyor hem de gurur duyuyorum. Taşerondan belediye şirketine alınan işçilerle Türkiye’de yapılan ilk Toplu İş Sözleşmesi’dir. Kararnamelerle, Ohallerle yönetiliyor da olsak, biz bu uygulamanın bütün imkânlarını kullanıp değerli emekçi kardeşlerimize verebileceğimiz katkılar konusunda çalışmalar yaptık. Nihayet Toplu İş Sözleşmesini Genel-İş Sendikası Şube Başkanı ve yönetim kurulu ile olgunlaştırıp bugünkü haline getirdik. Bu örgütlülüğün, beraberliğin devamlılığı ile omuz omuza vererek buna benzer nice sorunları aşacağımıza, daha aydınlık daha güzel günlere kavuşacağımıza inanıyorum. Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Sayın Remzi Çalışkan’a teşriflerinden ötürü teşekkür ediyor, Toplu İş Sözleşmemizin tüm işçi kardeşlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Defne Belediyesi Def-Tur Şirketi ile Genel-İş Sendikası arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi, davul zurna ve halaylar eşliğinde sona erdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER