Cumartesi, Nisan 27, 2024
No menu items!
Ana SayfaDefneDefne’mizi yeniden ayağa kaldıracağız.

Defne’mizi yeniden ayağa kaldıracağız.

CHP Defne Belediye Başkan aday adayı Nidal Özdemir düzenlediği kahvaltılı Basın toplantısı ile Defne Belediye Başkanlığına aday olması durumunda hayata geçireceği projelerini basın mensupları ile paylaştı.

Defne ilçesinde bulunan bir  Restaurantta basın ile bir araya gelen Nidal Özdemir’e eşi Dr. Ahmet Özdemir, Hatay Diş Hekimleri Odası Başkanı Nebil Seyfettin ve Antakya Çevre Koruma Dernek Başkanı Nilgün Karasu eşlik etti.

CHP Defne Belediye Başkan Aday Adayı Nidal Özdemir konuşmasının başında 6 Şubat ve 20 Şubat depremlerinden sonra büyük yıkıma uğrayan Defne’nin yeniden ayağa kaldırılması için var gücüyle çalışacağını ifade ederek Hatay’ın bir an önce özel afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğine yeniden vurgu yaptı. Defne ilçesinin büyük yıkıma uğramasından sonra yeniden ayağa kaldırılması için asli adımların atılmadığı ve kaderine terk edilen bir ilçe olduğunu söyleyen Nidal Özdemir şöyle konuştu:

Geçtiğimiz günlerde rezerv alan ilan edilen Defnemizin merkezi diyebileceğimiz en yoğun yaşam alanları olan Armutlu Elektrik mahallesi, Akdeniz mahallesinde yaşayan vatandaşlarımız tedirgin ve birçok soru işareti ile karşı karşıya kalmış durumda. Yetki ve sorumluluk başka kurumlarda olsa bile bizler göreve geldiğimiz vakit halkımızın her derdini önemseyip yakından takip edeceğiz.

Yaşayacağımız bu seçim normal bir seçim olmamakla beraber Yüzyılın afeti olarak değerlendirilen ve ilimizde en çok etkilenen ilçelerimizden olan Defnenin geleceğini tayin edecek. Yaşadığımız büyük kayıplar ve derin acılar bizlere bir kez daha göstermiştir ki bilimi, tekniği, planlamayı ve denetimi dışlayan yönetim anlayışın sonucudur. Kentimizin sadece  deprem değil  diğer tüm doğal olayların afete dönüşmemesi için dirençli bilimsel  ve akılcıl önlemleri alacağız.

Yıllardır sahada olan, kendi yöresini, insanını, tarihini, tarımını, çevresel özelliklerini ve kaynaklarını iyi bilen, insan odaklı, katılımcı, şeffaf, Defne’nin geleceğine katkı sunmak isteyen, sorumluluk almak isteyen  donanımlı kadro ile birlikte deprem sonrası Defne’mizi yeşerteceğiz ve ayağa kaldıracağız.

Eğer bu görev verilirse yapacaklarımızı sizlerle paylaşacağım ve takipçi olmanızı talep edeceğim. Demokratik halkçı katılımcı şeffaf, adil ve hesap verebilir bir belediyecilik anlayışımız olacak.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Defne’ye olan bağlılığımızın yanında Defne’ye olan sorumluluklarımızı çok daha önemli bir hale getirdi. Biz bu sorumlulukla hepimizin içinde güvenli bir şekilde yaşamlarımızı sürdürebileceğimiz, afetlere dirençli, doğaya saygılı bir belediyecilikle nesilden nesile çoğaltarak, daha çok üreterek, zenginleşerek, paylaşarak yaşayacağımız bir Defne’yi ulusal, uluslararası fonlar ve farklı projelerle, kadın kooperatiflerine verilecek desteklerle yönetmeye talibiz. Toplumsal cinsiyete duyarlı, eşitlikçi, çevreci ve katılımcı belediyeciliği, doğduğumuz topraklar için, çocuklarımızın geleceği için kuracağız.   Biz  Hep birlikte Defne’nin yaralarını sarmaya, Defneyi Ayağa Kaldırmaya geliyoruz.

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER