Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiDeniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Gece Yarısı Genelkurmay Başkanlığı Emrine Atandı: Tümamiral Cihat Yaycı...

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Gece Yarısı Genelkurmay Başkanlığı Emrine Atandı: Tümamiral Cihat Yaycı Kimdir?

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı, gece yarısı yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Genelkurmay Başkanlığı emrine atandı. FETÖMETRE programını geliştiren Tümamiral Cihat Yaycı kimdir?

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Gece Yarısı Genelkurmay Başkanlığına Atandı: Tümamiral Cihat Yaycı Kimdir?

Libya ile Türkiye arasındaki deniz yetki alanları sınırlandırılması anlaşmasının da mimarı olan Tümamiral Cihat Yaycı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay başkanlığından alınarak Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Genelkurmay Başkanlığının emrine atandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan atama kararında şu ifadelere yer verildi;
Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usüllerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin uncu maddesinin birinci fıkrası gereğince, EK listede kimliği yazılı amiralin, ismi hizasında belirtilen görev yerine atanmasına karar verilmiştir.

Tümamiral Cihat Yaycı Kimdir?

Tümamiral Cihat YAYCI, 1966 yılında Elazığ’da doğmuştur. 1984 yılında Deniz Lisesi’nden, 1988 yılında Deniz Harp Okulu’ndan mezun olmuştur. Deniz Kuvvetleri Komutanlığının çeşitli gemilerinde branş subaylığı, bölüm amirliği ve TCG YAVUZ ile TCG KEMALREİS’de II. Komutanlık görevlerinde bulunmuş, 2005-2006 yıllarında TCG KEMALREİS Komutanı, 2011-2012 yılları arasında 5’inci Muhrip Filotillası Komodoru olarak görev yapmıştır.

Bu süre zarfında 2000 yılında Deniz Harp Akademisi’nden, 2003 yılında ise Silahlı Kuvvetler Akademisi’nden mezun olmuş, Donanma Komutanlığı karargâhında Konsept Şube Müdürlüğü, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı karargâhında Yönetim Analiz ve Denetleme Şube Müdürlüğü, Strateji ve Prensipler Şube Müdürlüğü ve müteakiben Strateji ve Andlaşmalar Daire Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.

“Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme İnsan Kaynakları Yönetimi” Ana Bilim Dalında, Naval Postgraduate School (NPS) California/ABD’de “Fizik Mühendisliği” ile “Elektronik Mühendisliği” dallarında yüksek lisans eğitimi ve İstanbul Üniversitesi’nde “Uluslararası İlişkiler” ana bilim dalındaki doktora eğitimini tamamlamıştır.

etiketler: atama, atama haber,Tümamiral Cihat Yaycı

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER