Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiDeprem Bölgelerinde Başvuru Uzatıldı

Deprem Bölgelerinde Başvuru Uzatıldı

Kurumun Teşkiline Dair 195 sayılı Kanunun 2. maddesinin üçüncü ve beşinci fıkraları ile bu Kanuna dayanılarak yapılan Basın İlan Kurumu Yönetmeliği’nin 102. ve 103. maddelerinde, basında fikren veya bedenen çalışanlara verilmesi öngörülen borç para ve yapılacak yardımlara dair esas ve şartların yanı sıra uygulamaya ilişkin sair hususlar, Kurum Genel Kurulu tarafından yine bu Kanuna dayanılarak alınan, 68 Sayılı Genel Kurul kararının ilgili maddelerinde düzenlenmiştir.

Bu düzenlemelerden hareketle sözü edilen Yönetim Kurulu toplantısında;

Yukarıda bahsi geçen mevzuat hükümleri dairesinde yapılan değerlendirmede; resmi ilan yayınlama hakkını haiz gazetelerde fikren veya bedenen çalışan 118 kişinin borç talepleri kabul edilmiş; afetten etkilenen illerden 24 basın mensubuna 12.000 Türk lirası, 2 basın mensubuna 9.600 Türk lirası, 92 basın mensubuna ise 6.000 Türk lirası faizsiz ve 6/12/18/24 ay geri ödemeli toplam 859.200,00 Türk lirası borç para yardımı yapılmasına karar verilmiştir.

 

Basın İlan Kurumu Teşkiline Dair 195 Sayılı Kanun ile Resmi İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliğine Dair Kararlar

Resmi ilan ve reklam yayınıyla alakalı gazeteler hakkında yapılan işlemler neticesinde;

Düzce’de yayımlanan iki gazetenin Asgari Fiili Satış Adedi Şartını;  İstanbul’da yayımlanan iki ve Mersin’de yayımlanan bir gazetenin Defter Tutma Şartını;  Ankara’da yayımlanan iki, Bilecik ve Kocaeli’de yayımlanan birer gazetenin Kadro Bildirim Zorunluluğu Şartını; Aydın’da yayımlanan beş, Denizli’de yayımlanan üç, İstanbul’da yayımlanan iki, Kocaeli ve Konya’da yayımlanan birer, Samsun’da yayımlanan sekiz gazetenin Resmi Reklamların Kurum Aracılığıyla Yayımlanması Şartını; Çankırı, Manisa ve Tokat’ta yayımlanan birer ve Rize’de yayımlanan iki gazetenin Teslim Yükümlülüğü Şartını ihlal etmesi nedeniyle muhatap gazetelere 195 sayılı Kanunun 49. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi uyarınca 3’er gün süreyle resmi ilan ve reklam kesme müeyyidesi uygulanmasına karar verilmiştir.

Erzincan ve Rize’de yayımlanan ikişer, İstanbul ve Manisa’da yayımlanan birer gazetenin Dizgi-Tertip ve Baskı Esasları Şartını; Eskişehir’de yayımlanan bir gazetenin ise Künye Şartını ihlal etmesi nedeniyle muhatap gazetelere 195 sayılı Kanunun 49. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi uyarınca 1’er gün süreyle resmi ilan ve reklam kesme müeyyidesi uygulanmasına karar verilmiştir.

Ardahan’da yayımlanan bir gazetenin İçerik ile Dizgi-Tertip ve Baskı Esasları Şartını ihlal etmesi, Sinop’ta yayımlanan bir gazetenin ise Sevk Edilen Resmî İlanı Gününde yayımlamaması nedeniyle muhatap gazetelere 195 sayılı Kanunun 49. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi uyarınca, Ardahan’da yayımlanan bir gazeteye 4, Sinop’ta yayımlanan bir gazeteye ise 7 gün süreyle resmi ilan ve reklam kesme müeyyidesi uygulanmasına karar verilmiştir.

YÖNETİM KURULUNA YAPILAN İTİRAZLAR

Düzce’de yayımlanan bir gazetenin Kadro Bildirim Zorunluluğu Şartını İhlal Etmesine Dair Genel Müdürlük Israr Kararına ilişkin itirazının değerlendirilmesi sonucunda; muhatap gazetenin itirazının reddine karar verilmiştir.

Deprem bölgesindeki gazetelere yapılacak yardımlara ilişkin başvuru süresi uzatıldı

Toplantıda, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen gazetelere yapılacak yardımlara dair başvuru süresinin uzatılması konusu da görüşüldü. Başvuru süresinin 14 Nisan 2023 Cuma günü mesai bitimine kadar uzatılması ve yardım ile ilgili ödeme işlemlerinin icrasını sağlamak üzere komisyon kurulması için Genel Müdürlüğe yetki verilmesi kararlaştırıldı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER