Cumartesi, Mayıs 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayDeprem Bölgesinde Buruk Karne Sevinci

Deprem Bölgesinde Buruk Karne Sevinci

Tüm Türkiye’yi sarsan Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin vurduğu 11 ilde de ilk ve orta dereceli okullarda yaşanan olumsuzluklara rağmen ders yılı tamamlandı, karnelerin alan öğrenciler buruk bir sevinç yaşadılar.

Yüzyılın felaketinin en fazla etkili olduğu Hatay’da 2022-2023 eğitim öğretim ikinci yarıyıl döneminde 11 ilde olduğu gibi okullar kademeli olarak açıldı, öğrenciler ders başı yaptı.

 

Yaklaşık bir buçuk-iki aylık eğitim ve öğretim sürecini tamamlayan öğrenciler bugün tüm yurtta olduğu gibi karnelerini aldı. 11 ili kapsayan depremlerin yarattığı olumsuzluklar ile acıyı derinden hisseden deprem bölgesindeki öğrenciler, bir eğitim ve öğretim dönemini bitirmenin ve karne almanın buruk sevincini yaşadılar.

Hatay’ın İskenderun ilçesi Naciye Suna Oktay Tekin İlkokulunda sabah saatlerinde velileriyle gelen öğrenciler bahçede toplandı. Öğrencilere hitap eden okul idarecisi, 2022-2023 eğitim öğretim yılını acısıyla, tatlısıyla tamamladıklarını, bölgenin büyük bir felaket yaşadığını, buna rağmen devam eden eğitimde öğrencilerle birlikte öğretmenlerin de özverili çabasıyla bugünlere geldiklerini söyledi.

İstiklal marşının okunması ve müzikli gösterinin ardından öğrenciler velilerin nezaretinde sınıflara geçti. Sınıf öğretmenleri bir eğitim ve öğretim dönemini tamamlayan öğrencilerine karnelerini taktim etti. Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Ünsal da karne törenine katılarak, öğrencilerin buruk karne heyecanına ortak oldu, minik öğrencilere karnelerini, teşekkür ve takdir belgelerini takdim etti.

IMG_20230616_103354IMG_20230616_103244_1

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER