Perşembe, Mayıs 2, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayDepremde 3 bin 500 kişiyi de kurtardık

Depremde 3 bin 500 kişiyi de kurtardık

Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Özer Gövce, 6 Şubat Depremi’nin ardından gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında önemli bilgiler paylaştı.

“13 BİN 670 BİNA İLK ETAPTA YIKILDI”

Depremin ilk anlarından itibaren Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak sahada olduklarını söyleyen Gövce, “Çok büyük bir afet yaşadık. Depremin sıfırıncı saniyesinden itibaren itfaiye ana binamızı karargah durumuna getirdik. Ana binamız yıkılmasına rağmen arama kurtarma faaliyetlerimizi etkin bir şekilde sürdürmeye başladık. 13 bin 670 bina ilk etapta yıkıldı. Depremin yıkım etkisi oldukça fazla olduğundan tüm dünyadaki arama kurtarma ekiplerini buraya çeksek bile müdahale netice vermezdi.” dedi.

“DEPREM ÖNCESİNDE DE SAHALARDA TATBİKATLAR YAPMIŞTIK”

Deprem öncesinde hazırlık yapmış olduklarının da altını çizen Özer Gövce, “Biz Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak afetin öncesi, sırası ve sonrası olarak değerlendirdik. Deprem öncesinde bütün birimlerimizle AKOM koordinesinde faaliyetlerimizi sürdürdük. Hatay’da 7.2 şiddetinde deprem olacağı senaryosu zaten hafızamızda yer edinmişti. Biz de 4 Ocak’ta tatbikat düzenlemiştik. Hangi birimin ne şekilde müdahale edeceği, nelere ihtiyaç duyulacağı hazır bir şekildeydi. Sahalarda da tatbikatlar yapmıştık.” açıklamalarında bulundu.

“AİLESİNİ GÜVENE ALAN PERSONELİMİZ SAHAYA GERİ DÖNDÜ”

Gövce konuşmasında, “ Depremin hemen ardından birçok personelimiz ailesini güvenli bir yere bıraktıktan sonra karargâha geldi. İlk etapta 18 kişi toplayabildik. 25 arkadaşımız da enkaz altındaydı. Herkes deprem anında ailesini düşünmek zorundaydı. Ben de o şekilde davrandım ve herkes gibi sahaya döndüm” diye konuştu.

Gövce, depremden hemen sonra sık sık görüşmeler gerçekleştirerek HBB Başkanı Lütfü Savaş’a brifingler verdiklerini de söyledi.

Depremde arama kurtarmanın yanı sıra vatandaşlara yardımcı olabilmek amacıyla birçok farklı desteklerde bulunduklarını da belirten Gövce, yaklaşık 3 bin 500 kişiyi de kurtardıklarını açıkladı.

“İLK ÜÇ GÜN YALNIZDIK”

Depremin ilk günlerinde yalnız olduklarını sözlerine ekleyen Gövce, “ İlk üç gün yalnızdık. Daha sonra dördüncü günde İzmir, Zonguldak, Yalova ve Eskişehir’den destek olmaya geldiler. Onları koordine etmemiz gerekiyordu. Arkadaşlarımız da bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Çok güzel sistemler kurarak enkaz altında olan vatandaşlarımızı kurtarmak adına veya arama kurtarma çalışmalarında hangi ilimiz müsaitse onlara yönlendirdik,” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER