Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiDepremde Kaybolan Çocuklardan Haber Yok!

Depremde Kaybolan Çocuklardan Haber Yok!

Maraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ilde yıkımla sonuçlanan depremlerden bu yana 77 gün geçti. Depremlerin üzerinden 2.5 ay geçmesine rağmen hâlâ onlarca kişi yakınlarından haber alamıyor.

Aileler hâlâ kayıp yakınlarını arıyor. Depreme, Antakya’nın Odabaşı Mahallesi’ndeki Nilüfer Apartmanı’ndaki evlerinde yakalanan Gültekin ailesi, 4 yaşındaki Muhammed Emir Gültekin’i arıyor.

Depremden 9 gün sonra babası Oğuz Gültekin’in, 11 gün sonra ise annesi Safiye ve ağabeyi Ege Gültekin’in cenazeleri enkazdan çıkarıldı ancak Emir Gültekin’den henüz haber yok.

Teyze Nisa Kısa “Ne enkazda ne de molozlar kaldırıldığında yeğenime dair bir şey bulabildik. Sorgulattığımız hastanelerde de yoktu. Bir ay önce DNA örneği de verildi. Çaresizce bir haber bekliyoruz” dedi.

Uğur Aslan da 6 kişilik ailesiyle depreme Adıyaman merkezde yakalandı. Aslan, depremde büyük oğlunu ve eşini kaybetti. Diğer 3 oğlu ise enkazdan sağ çıkarıldı ancak küçük oğlu enkazdan çıkarıldıktan sonra kayıplara karıştı. Baba Uğur Aslan günlerdir oğlunu bulmak için çaba gösterenler arasında yer alıyor.

Aslan, “DNA örneği vermiştik ancak verdiğimiz DNA örneğinin kaybolduğunu söylediler, yeniden DNA örneği verdik. Oğlumun bulunması için gitmediğim yer, çalmadığım kapı kalmadı. Savcılıklarda hayatını kaybeden refakatsiz çocukların fotoğraflarına baktım, o fotoğrafların arasında yoktu” dedi.

Antakya Akevler Mahallesi’nde yaşayan 2.5 yaşındaki Ada Mursaloğlu ile annesi Merve Mursaloğlu ve babası Haydar Mursaloğlu’dan da haber yok.

Mursaoğlu ailesi enkazın başında bekledi, hastanelere baktı, DNA örneği verdi ancak ne Ada’ya ne de ailesine ulaşılabildi.

Depreme Maraş’ta ailesiyle yakalanan 14 yaşındaki Messe Hamvi’den de bir haber yok. Hamvi’nin ablası Semme Hamvi, “Depremin üzerinden çok zaman geçti ama kardeşimle ilgili gelişme yok. Sağ mı, ölü mü, bilmiyoruz. Öldüyse de ölüsünü istiyoruz. Hiçbir şey yapmadan beklemek çok zor” diye konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER