Pazartesi, Haziran 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaKırıkhanDepremden Dolayı 5 Bina Mühürlendi

Depremden Dolayı 5 Bina Mühürlendi

18 Aralık Pazar gecesi saat 21.13’te, Hatay-Kırıkhan-Baldıran merkezli, yerin 8 km derinliğinde 4,8 büyüklüğünde meydana gelen deprem korkuttu. Kandilli Rasathanesi ve AFAD, deprem büyüklüğünü 4,8 olarak duyururken, Hatay Valiliği, yapılan ilk tespitlere göre ölü ya da yaralı olmadığını duyururdu.

Gün ışığıyla birlikte, Kırıkhan ilçemizde 6 yapının hasar gördüğü ortaya çıktı. Kırıkhan Belediyesi, hasarlı 6 evden 5’ini mühürleyip tamamen boşalttı, sakinleri de Kaymakamlık tarafından uygun yerlere yerleştirildi. Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, depremin oluşumundan itibaren ilçe halkı ile birlikte sokakta, alanda, caddede kaldı, hasarlı binalarda incelemede bulundu, tedbiren 5 binanın mühürlenmesi talimatını verdi.

İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şubesi ise ucuz atlatılan depremin uyarıcı olması gerektiğinin altını çizdi ve şu mesajı yayınladı:

“18 Aralık Pazar günü saat 21:13’te, merkez üssü Kırıkhan olan 4.8 büyüklüğünde bir deprem yaşadık. İlimiz ve çevre illerde hissedilen depremde can kaybı yaşanmamış olması, ilimiz ve ülkemiz için sevindiricidir. Bu haber, içimizi şimdilik rahatlatsa da tehlikenin ne kadar yakın ve vakitsiz olduğunu gözler önüne sermiş oldu. Ülkemizde daha önce yaşadığımız acıları yaşamamak ve ‘keşke’ dememek için, sorumluluk sahibi kişi ve kurumların ‘siyasi ve ekonomik tüm çıkar ve kaygıları’ bir kenara bırakarak, afet öncesi yapılması gereken çalışmalarda üzerine düşen görevlerini ertelememesi gerektiğini bir kez daha hatırlatmak isteriz. Hepimize geçmiş olsun.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER