Perşembe, Mayıs 30, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiDepremzede Aileye Rahatsız Etmeyin Dendi

Depremzede Aileye Rahatsız Etmeyin Dendi

Kanser tedavisi gören akrabaları için Elbistan Kaymakamlığı‘na başvuran depremzede aileye, “şu an kaymakam içeride, rahatsız etmeyin” yanıtı verildi.
Elbistan, Maraş merkezli iki büyük depremden birinin merkez üssü. Depremde hayatta kalanlar, geceleri eksi 20 dereceyi bulan soğukta hayatta kalmaya çalışıyor. Maraş’ın Elbistan İlçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde evleri yıkılanlardan Doğan ailesi de bu depremzedelerden. Evleri hasar gören ailenin on iki ferdi hasarlı bir binada kalmak zorunda, çünkü kanser hastası aile bireyini bırakamıyorlar. Yardım için kaymakama başvurduklarında ise “kaymakam içeride kaymakamı rahatsız etmeyin” cevabını aldılar.

‘EVİN İÇİNDE 12 KİŞİYİZ’

Aile bireylerinden Canan Gül Doğan içinde bulundukları koşulları şu sözlerle anlattı:

“Evim hasar gördüğü için harabeye döndü. Dört ailemizin evi hasar gördü. Şimdi tek katlı hasarlı evde kalıyoruz. İlk dört gün Elbistan’da çadır dahil hiçbir ihtiyacımız karşılanmadı. Şimdi verilen çadırlarda soba sorunlu ve ısınmıyor. Zor durumda kaldığımız için hasarlı evde kalıyoruz. Kendimiz için bir şey istemiyoruz. Kanser hastası amcamın oğlu var. Onu yalnız bırakamıyor ve onu yalnız bırakamıyoruz. Birilerinin gidecek yeri olabilir ama onu yalnız bırakmak istemiyoruz. Memleketimizi de bırakıp gitmek istemiyoruz. Korkuyoruz ve günlerdir uyumuyoruz. Evin içinde 12 kişiyiz. Yarımız uyuyor yarımız oturup nöbet tutuyor”

‘KAYMAKAM RAHATSIZ OLUYOR’

Bünyamin Doğan, kanser hastası akrabalarının ilaçları için kaymakamlığa başvurduklarında ise beklemedikleri bir cevap aldıklarını anlattı:

“Eşimle birlikte kaymakamlığa gittik. İçeride bize bize dedikleri şu an kaymakam içeride kaymakamı rahatsız etmeyin dediler. Hiçbirşey diyemeden çıkıp yeniden evimize geldik”

Canan Gül Doğan da bu sözleri söyleyen memurun daha sonra kendilerinden özür dilediğini ve kendilerinin de yukarıdan emir aldıklarını ifade ettiğini söyledi.

Yeniden hasarlı evlerinde yaşam mücadelesi veren Doğan ailesi, kanser hastası akrabaları için ilaç ve kalabilecekleri konteyner bekliyor.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER