Pazar, Mayıs 12, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"depremzedeler yaşam mücadelesi veriyor"

“depremzedeler yaşam mücadelesi veriyor”

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, depremin üzerinden 10 ay geçmesine rağmen Hatay’da hala yaklaşık 20 bin vatandaşın çadırlarda, 250 bin vatandaşın ise konteynerlerde kış şartlarına direniş gösterdiğini belirtti. Güzelmansur’un açıklamalarına göre, yağmurun yağmasıyla çadırlar ve konteynerler su altında kalıyor.
Güzelmansur, Hatay’da 250 bin-260 bin civarında konut açığı olduğunu ifade ederek, bu konut açığının bir an önce giderilmesi için ihalelerin yapılması gerektiğini vurguladı. Ancak milletvekili, kaymakamlıklara ayrılan bütçelerin kaymakam evi yapımı için kullanılmasını eleştirerek, depremzedelerin mağduriyetinin devam ettiğini dile getirdi.
Yaşanan bu durumu sosyal medya hesabından paylaşan Güzelmansur, “Hatay’da depremde yakınlarını, evlerini, iş yerlerini kaybeden hemşehrilerim hala çadırlarda konteynerlarda yaşam mücadelesi verirken, milyonlarca lira tutarındaki ihalelerle kaymakam evleri yapılıyor” ifadeleriyle kamuoyunu bilgilendirdi.
Depremzedelerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çeken Güzelmansur’un açıklamaları, Hatay’daki konut sorununun bir an önce çözülmesi için yetkililere çağrıda bulunuyor.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER